Este apartamentul studio o alegere eficientă?

Un apartament studio este un concept relativ nou și câștigă rapid popularitate și în România. Mai ales că apartamentele spațioase sunt mai puțin accesibile din punct de vedere al prețului iar un  studio este cunoscut pentru eficiența de care dă dovadă,  eficiența este termenul perfect pentru  acest tip de apartament întrucât este reprezentat de o singură unitate  în  care se regăsesc  toate camerele esențiale dintr-o locuință, spațiu nedelimitat de pereți sau alte diviziuni.

Ce beneficii aduce un studio față de un apartament?

Un apartament tipic este cunoscut prin faptul că este compus dintr-o zonă de dormit, o zonă de living și o zonă de bucătărie. Singura cameră separată cu o ușă într-un apartament studio este baia, în care adesea  se regăsesc  un anumit număr de dulapuri tocmai pentru a facilita depozitarea.  Achiziționarea acestor  unități este mai puțin costisitoare  decât în cazul apartamentelor tradiționale, posedă avantaje financiare și din punct de vedere al întreținerii și amenajării iar din perspectiva design-ului, studio-ul provoacă creativitatea.

În afară de prețul mai mic atât în cazul cumpărării cât și în cazul închirieii, apartamentele studio sunt cunoscute pentru  facturile generate de utilități care sunt  mai mici decât apartamentele tipice. Acest lucru se datorează faptului că apartamentele studio sunt de dimensiuni mici și sunt mai eficiente. Costurile pentru încălzire sunt reduse, facturile la energia electrică ale apartamentelor  studio sunt de asemenea mai mici, deoarece întreaga unitate poate fi iluminată cu o singură lumină amplasată într-o locație strategică.

Caracteristicile specifice ale unui studio

Unele studiouri sunt cunoscute ca având totuși  pereți despărțitori  pentru a separa zona de dormit de celelalte zone ale casei. Acești  pereți sunt construiți tocmai cu intenția de a oferi mai multă intimitate proprietarului în situațiile în care se așteaptă ca oaspeții să sosească, sau de ce nu de a gestiona cât mai bine spatial disponibil.

Pentru apartamentele care nu au pereți despărțitori, majoritatea proprietarilor preferă să adauge partiții pliabile pentru a separa diferitele zone ale unității. Din fericire, există o mulțime de partiții elegante care se vor potrivi caracterizate de o varietate de teme, desene  și modele. Prin urmare, acestea pot fi foarte atractive din punct de vedere estetic de asemenea și pot adauga eleganță și bun gust apartamentului.

Care sunt totuși dezavantajele?

Singurul dezavantaj al apartamentelor de studio este că au un spațiu limitat. Prin urmare, dacă o persoană dorește să-și păstreze o mulțime de obiecte, atunci trebuie să fie foarte creativă în depozitarea articolelor – sau să păstreze o unitate de stocare într-o altă locație.

Cutiile, sertarele, rafturile, dulapurile trebuie să fie alese cu grijă întrucât mobilierul și accesoriile trebuie să ia în considerare  dimensiunile apartamentului și modul de viață ; o alegere greșită va face apartamentul să fie aglomerat, mai mic, să arate inestetic și să nu răspundă nevoilor proprietarului.

Apartamentele de tip studio sunt pur și simplu o modalitate inteligentă de a trăi mai ales pentru viitoarea generație hi-tech, ecologică. Dacă locuiți singur sau cu partenerul de viață, un apartament studio poate fi exact ceea ce căutați. Datorită ascensiunii domeniului imobiliar, un studio de vânzare Brașov cu o suprafață totală de 45,40 mp util ajunge la prețul  de 43.500 euro.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*