Pentru necunoscatori si interesati: ghidul si explicatia gardurilor electrice pentru animale

Un gard electric la o ferma prezinta multiple avantaje. Acesta delimiteaza foarte bine o zona, tine intrusii la distanta, deci are si rol de protectie si in egala masura mentine animalele la loc restrans si fara risc de a se pierde de turma sau de a fi atacate.

Avantajele unui gard electric

Acesta este mai rapid de instalat si mai eficient fata de alte metode precum un gard ghimpat. Nu numai montajul este rapid, ci si mutarea in sine, repozitionarea si remontarea gardului in cauza. Un aparat gard electric se dovedeste a fi practic si economic – te-ai gandit spre exemplu ca in lipsa acestuia trebuie sa asiguri paza?

Ce trebuie mentionat este ca un gard electric nu este in masura sa raneasca atat animalele, cat si persoanele rau intentionate sa patrunda in spatiu. Generatorul electric emite un impuls de cate ori este atins conductorul electric: banda, fir sau sarma. Impulsul este in masura sa descurajeze orice fapta de incercare de a iesi din perimetru sau de a intra. In caz contrar, vor fi curentati din nou. Pentru animale, un astfel de sistem demonstreaza care este limita si le fac sa abandoneze ideea. Poate fi spus pe scurt un sistem de „educare” sau de dresaj.

Gardul ales in functie de animale

Pentru fiecare caz in parte, in functie de tipul de animale se are in vedere un anumit gard electric. Spre exemplu, cele pentru cai au nevoie de un generator de impulsuri cu putere normala. Caii au o vedere mai slaba, asadar, inaltimea trebuie sa fie de 140, cu insertie de lita de la 20 la 40 mm ca latime.

In cazul oilor in schimb, trebuie sa se ia in vedere faptul ca acestea dispun de blana mare. Este evident ca nu vor resimti acelasi impuls ca si animalele fara blana, de aceea puterea trebuie sa fie mai mare. La porci intervine o alta situatie, acestea impunandu-se a fi mai lungi, cu doua fire ce imprejmuiesc perimetrul. Iar cand vine vorba de gardul specific pentru vaci, acesta ar trebuie sa fie de o inaltime medie de 90 cm.

Achizitia unui sistem de gard electric

Cei care sunt interesati de un astfel de sistem trebuie sa stie ca exista numeroase optiuni. Spre exemplu, superfarmland. com dispune de variante. Un sistem complet va include un generator de impulsuri, sursa de curent, precum si o serie de alte elemente si componente – firul, banda, sau sarma si stalpii de asemenea.

Nu in cele din urma, existenta unor componente de siguranta se iau in calcul. Este vorba de paratraznete, de elemente in masura sa protejeze gardul. Iar dupa instalare se va controla cu ajutorul unui voltometru daca exista pierderi de curent de-a lungul firelor.

Un gard electric aduce mai multa siguranta si mai putine griji. Avand un rol complex, de a proteja animalele din interior si a tine la distanta praduitorii din exterior, este cert ca o astfel de investitie este esentiala intr-o ferma.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*