Ce trebuie sa stii despre pompele cu tocator?

Majoritatea am auzit in decursul vietii discutandu-se despre pompe diverse, deseori despre modele submersibile cu functii care mai de care mai impresionante. Iti dai seama insa cat de multe stii despre acestea in momentul in care esti pus in situatia de a cumpara una pentru tine. Ai ajuns pe aceasta pagina pentru ca ai vrut sa afli mai multe despre gama de pompe cu tocator, asa e? Este cea dedicata apelor murdare, celor pluviale, noroioase sau reziduale. Calitatea lor definitorie este rezistenta pe care o prezinta la rugina si capacitatea extraordinara de pompare a apei plina de impuritati.

Ce este pompa submersibila?

Aceasta reprezinta sistemul dotat cu motor ermetic cuplat foarte aproape de corpul pompei. Este scufundata in apa de pompat in intregime. Prezinta avantajul asigurarii unei forte semnificative de ridicare. Asta se datoreaza faptului ca nu are ca baza pentru ridicarea fluidului presiunea aerului din exterior. Vin insotite in general aceste modele de sistemede sigilii mecanice, al caror rol este de a preveni patrunderea fluidului pompat in motor, cauzand astfel scurtcircuitul.

Poate fi realizata conexiunea pompei la un furtun flexibil sau la o conducta, la randul lor conectate la conductele de livrare. Aplicatiile in care se folosesc pompe cu tocator sau cu anumite caracteristici sunt variate – drenaj, pompare noroioasa, pompare industriala, de canalizare etc.

In ceea ce priveste un sistem de pompare submersibila electrica, sunt numeroase componente centrifuge care au menirea de a contribui la cresterea presiunii fluidului, impingandu-l la suprafata. Sursa de curent  alternativ de la care provine energia este de inalta tensiune si este cea care face posibila functionarea pompei la temperaturi de pana la 150 grade C si presiuni pana la 32 MPa.

Pompele cu tocator sunt utilizate in cazul apelor murdare, tulburi, ce au continut de deseuri agresive. Desi se subintelege, rolul lor este de a toca reziduurile din toalete, fose septice, deversarea fluidului in canalizare. Astfel de modele sunt folosite cu precadere in agricultura, pentru bazine, la ferme , iazuri cu apa, in constructii, dar si in alte scopuri si locuri – acolo unde exista corpuri solide, de texturi si dimensiuni ce permit tocarea.

Ce principiu de functionare are o pompa submersibila cu tocator? Aceasta pompeaza apa, iar in momentul in care a ajuns la un anumit nivel, realizeaza macinarea deseurilor ce le-a colectat, urmand apoi sa le pompeze in continuare. In prezent, exista si posibilitatea achizitionarii de modele mobile, care permit utilizarea lor in locuri si spatii variate.

De stiut si recunoscut pompele submersibile dupa materialele robuste din care sunt realizate. Otelul inoxidabil este cel din care se fabrica tocatorul datorita caracteristicilor deosebite. Este gama de pompe care se preteaza de asemenea in aplicatii industriale, lucru datorat eficientei si rezistente de care dau dovada. Altfel spus, acestea alcatuiesc linia de produse care isi gasesc utilizatea in orice gospodarie.

Pompele, in general, prin tehnologia ce o au implementata, functioneaza fie in regim continuu, fie pentru lucrari punctuale, dupa clasificare. Iata deci care sunt aspectele pe care ar trebui sa le stii daca intentionezi sa investesti intr-o pompa submersibila, respectiv intr-un model cu tocator in viitorul apropiat. Recomandarea mea este site-ul shop-einstal.ro – gasesti aici produse variate, definite de calitate si preturi accesibile.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*