Un nou inceput si cum sa faci mai mult decat promisiuni

Un alt an, noi dorinte sau poate chiar aceleasi din trecut te pun in fata unei realitati dure: iti promiti mereu cateva ceva insa in concret nu prea reusesti sa duci la bun sfarsit ce iti doresti. Delasarea, amanarea, a pune pe altii pe primul loc inseamna maniere de a fugi de propria realitate, realizare si de ce nu chiar de dezvoltarea personala.

Spune nu: nu acum este timpul altora, ci al meu. Invata sa te descoperi, sa ai incredere in tine, invata ca fiecare zi este o noua sansa, cu provocari care mai de care, ce te ajuta la capitolul dezvoltare personala. Trebuie mentionat de asemenea faptul ca nu trebuie sa castigi mereu, sa ai mereu o zi buna pentru a considera ca planul iti merge. De fapt, aici este si marea provocare: chiar si cand nu iti merge asa cum iti doresti, chiar si cand ai o zi plina de munca trebuie sa vezi partea plina a paharului.

Tu vezi oboseala chipului, te plangi cat iti este de greu, cand de fapt asta poate fi maniera prin care sa inveti sa te organizezi mai bine, sa descoperi ce limite ai, ce rezistenta la stres. Sau poate ca e timpul sa pleci, sa schimbi jobul. Ai de invatat din orice.

Treci de la promisiuni la actiune

Dincolo de liste, dincolo de promisiuni, treci la actiune. Iti sugerez si cateva modalitati care sa te ajute sa iei totul pas cu pas si sa aspiri catre dezvoltarea personala, spre cea mai buna varianta a ta.

Citeste necontenit – nu ai scuza sa nu faci asta. Pentru ca varianta online si nu cea tiparita, varianta de ebook este mai la indemana, poti face o mica pauza de lectura oricand. Pana la urma, ce ai mai bun de facut? Cititul este o sursa concentrata de intelepciune. Ai atat de multe de descoperit, incat nu este de subestimat aceasta activitate. Ba chiar te poti concentra pe subiecte de tip dezvoltare personala pentru o vreme.

Imbunatateste-ti aptitudinile – se spune ca in munca, indiferent despre ce domeniu de activitate este vorba, poti fi mereu inlocuit de alta resursa umana. Ei bine, fa ca acest lucru sa fie de fapt o mare provocare. Incepe un curs nou, actualizeaza-ti cunostintele si fii in pas cu noile concepte. Fii avid dupa informatie! Din nou nu ai scuze pentru a nu face asta – cursurile online cum suna?

Creeaza o rutina a exercitiilor – desigur ca dintr-o data nu vei putea sa devii cel mai antrenat. Dar pas cu pas iti poti creste rezistenta fizica. Creeaza o rutina: asa cum dedici timp cafelei de dimineata, prefera sa mergi pe jos la job, sa alergi, sa faci yoga sau orice tip de sport agreezi.

Ia atitudine – poate ca acesta este cel mai pretios sfat. Nu astepta sa fii judecat despre defectele tale; ia atitudine si, constient fiind ce ai de facut, imbunatateste. Nu astepta nimic ci fa sa se intample. Cea mai buna maniera de a invata si a te descoperi este sa treci la actiune. Altfel nu vei sti niciodata ce ar fi fost daca…

1 Comment

  1. Mă bucur de fiecare dată când descopăr un mesaj care îndeamnă oamenii să citească. Cineva spunea așa: “Înainte să vorbești, gândește, iar înainte să gândești citește”. O lectură de calitate are într-adevăr darul de a pune “rotițele” în mișcare !

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*