Vrei sa investesti intr-un apartament? Iata ce trebuie sa stii despre piata imobiliara

Atunci cand ai de facut o investitie cu greutate, precum cea a achizitionarii unui spatiu imobiliar, este important sa cantaresti foarte bine alegerile pe care le ai la dispozitie. Gandeste-te ca aceasta iti va aduce urmari pe termen lung. Pentru marea majoritate este o adevarata provocare, una ce invita la calcularea foarte precisa a tuturor detaliilor si aspectelor ce tin de ea, avand in vedere optiunile ce se gasesc pe piata de profil. Nu este pentru nimeni o noutate ca domeniul imobiliar este in plina expansiune, cunoscand o prosperitate mai ceva ca niciodata.

O varietate de apartamente si garsoniere sunt puse spre vanzare, fie in ziare, fie in mediul online pe diverse site-uri si platforme specifice. Un real ajutor pentru cei care au pornit in cautarea locuintei ideale il reprezinta compariimobiliare.ro, un portal care ofera informatii precise cu privire la preturi, anunturi imobiliare si agentii.

Care sunt preturile si zonele cele mai bune?

Inainte de a lua o decizie neinspirata cu privire la o astfel de achizitie, realizati o analiza cu privire la zona si preturile aferente imobilelor de acolo. Dupa cum probabil ati aflat deja, fiecare cartier este cotat la un anumit nivel, deci pretentiile vizeaza in special centrele oraselor – aici sumele fiind considerabil mai crescute decat in celelalte cartiere.

Este vorba despre accesibilitatea pe care aceste zone o ofera, precum si despre conditiile mai bune de trai pe care le asigura. Trebuie acordata o atentie deosebita acestor aspecte, de preferat analiza unor statistici (accesati compariimobiliare.ro) actualizate pentru a identifica cea mai potrivita solutie.

Vizionarea apartamentelor si a garsonierelor de interes

Oricare ar fi zona vizata si cat de sigura ar fi aceasta, cel mai edificator mod prin care fiecare poate identica cel mai potrivit spatiu este prin vizitarea propriu zisa a optiunilor. Dupa selectarea celor mai relevante anunturi imobiliare de pe compariimobiliare.ro, doritorii pot face si acest pas – la fata locului se pot convinge de rentabilitatea dintre pret si calitate.

Pe langa aspectul vizual, este momentul in care puteti afla mai multe despre conditiile pe care le indeplineste spatiul: anul de constructie, utilitatile, nivelul de confort, calitatea izolatiei, a instalatiilor electrice si sanitare, accesibilitatea la principalele puncte de interes din oras etc.

O atentie sporita trebuie acordata apartamentelor ce par promitatoare in fotografiile reprezentative ale anunturilor si realitatea acestora. Prezenta unor detalii ca becuri strategic amplasate in apartament sau diverse elemente de decor ar putea fi distrageri de la defectele sau dezavantajele locurilor respective.

Avansurile, plata si creditarea

Dupa parcurgerea etapelor de mai sus, gasirea celei mai bune solutii in ceea ce priveste plata devine o prioritate. In general, alegerea cea mai populara a utilizatorilor este finantarea prin Prima Casa – programul garantat de stat celor ce doresc sa cumpere o locuinta. Comisionul percepul in cazul acestuia este de 5%, fiind facut totul pe baza unui dosar cu veniturile, in functie de bugetul limitat oferit de bancile inscrise in program. Exista o limita de 66 mii euro ce poate fi imprumutata pentru achizitionarea unui spatiu imobiliar.

Imprumuturile bancare sau veniturile proprii sunt celelalte optiuni disponibile in acest scop. In prima jumatate a anului curent au fost deja inregistrate peste 28.000 tranzactii imobiliare, inca fiind la mare cautare ofertele imobiliare cele mai rentabile.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*