Mentine incaperile reimprospatate cu ajutorul unui ventilator axial

Pe parcursul verii mentinerea unor temperaturi potrivite in spatiile de birou, in locuinta, precum si in diverse institutii, devine un calvar fara ajutorul unui sistem potrivit. Lumea in care traim este una agitata. Alergam zi de zi de parca am trai vesnic si de multe ori uitam ca trebuie sa ne asiguram conditiile necesare pentru a putea atinge randamentul dorit.

Cand lucram ore in sir intr-o camera in care aerul este inchis, nu doar ca mintea noastra nu se mai oxigeneaza corespunzator, insa ne scade si puterea de concentrare. Niciodata nu ar trebui sa ignoram vreun aspect ce vizeaza sanatatea, indiferent ca suntem acasa sau intr-un spatiu industrial, institutional sau comercial.

Astfel, atat in spatiul rezidential, cat si in magazinul pe care il detinem, in hala de productie, etc., trebuie sa ne asiguram ca beneficiem mereu de aer proaspat. Cu ajutorul unui aparat generator de aer conditionat putem rezolva aceasta problema simplu si eficient.

Cei care aleg unul dintre modelele de ventilatoare axiale pe care le gasim pe piata, se bucura de un flux de aer, mereu proaspat, in mod constant. Sunt de parere ca preturile ar trebui sa fie mai putin relevante atunci cand vine vorba despre confort, insa nici in aceasta privinta nu trebuie sa ne ingrijoram deoarece cheltuielile sunt amortizate rapid de rezultate.

Montarea unor ventilatoare axiale de perete reprezinta o solutie la indemana pentru purificarea aerului si mentinerea unei atmosfere prielnice pentru desfasurarea corespunzatoare a activitatilor de peste zi.

Pentru spatiile industriale, un ventilator de tipul celor axiale vine sub o forma diferita de cea a ventilatoarelor pentru zonele rezidentiale, fiind confectionate dintr-un material mai rezistent. Astfel, acestea preiau aerul din fata si il refuleaza spre spate, in mod paralel cu acel ax pe care sunt instalati paleti rotativi.

In ceea ce priveste debitele de aer specifice acestei categorii de ventilatoare, acestea pot atinge chiar si 20.000 mc/h. In general se prefera folosirea poliamidei ce este intarita cu aluminiu sau fibra de sticla, pentru a crea rotoarele. Asta le ofera o functioare indelungata. Pentru a putea alimenta un astfel de sistem, producatorii apeleaza la motoare electrice, fie de tip monofazate, fie trifazate.

Pentru ca un ventilator axial sa functioneze la putere maxima, montarea sa trebuie facuta cu responsabilitate. In acest sens este bine sa se tina cont de cateva criterii. Astfel, trebuie sa stii ca vorbim despre acele sisteme folosite in cadrul unor aplicatii in care ventilatia se poate realiza si fara sistemul de tubulatura. Montarea lor se face pe perete. In ceea ce priveste gradul de eficienta pe care il prezinta sistemele, obiectivul purificarii aerului se impune dupa tipul de activitate care se desfasoara. Exista situatii in care este necesara schimbarea aerului la un anumit interval de timp, si altele in care acesta este introdus intr-o incinta in mod mecanic.

Este, dupa cum se observa, o solutie ce ofera rezultate si poate ca acesta este motivul pentru care numarul celor ce le aleg este mereu in crestere. Iti recomand pro-vent.ro daca te intereseaza sa faci o astfel de achizitie si vrei sa beneficiezi de un bun raport pret – calitate.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*