Sfaturi pentru un birou curat și ordonat

Nu știu alții cum sunt, însă eu nu pot lucra dacă nu am un birou curat. Da, știu, se spune că un birou dezordonat ”trădează” o persoană creativă, însă, credeți-mă, în cazul meu, fuge cu totul creativitatea când îmi sar în ochi atâtea lucruri care nu sunt la locul lor și care stau una peste alta, haotic, așteptându-și, parcă, rândul să treacă prin mâinile mele.

Așa se face că eu încerc să-mi las mereu biroul curat, ordonat, chiar dacă asta presupune să stau 10-20 de minute peste program, o dată la câteva zile.

Dacă, însă, pe biroul vostru domnește mereu haosul, acest articol este pentru voi, pentru a vă învăța cum să stăpâniți jungla înainte să vă stăpânească ea pe voi.

  1. Nu căuta să-l umpli cu tot felul de lucruri. 

Eu înțeleg că vă plac decorațiunile, însă nu văd necesar să vă umpleți biroul cu fotografii cu tot felul de rude, cu pușculiță, cu tot felul de ghivece, animale de pluș, magneți de frigider (colega mea are o grămadă!!!), cu ustensile pe care nu le folosiți, cu tot felul de reviste de care nu vă atingeți niciodată, etc. Zău, încărcați spațiul degeaba. Pe biroul vostru ar trebui să se regăsească doar lucruri pe care le folosiți măcar o dată pe săptămână, cu maximum două fotografii dragi și, poate, un ghiveci dacă vă dă liniște o plantă vie. În rest, aruncați sau duceți totul acasă, acolo e altă treabă și sigur aveți mai mult spațiu de depozitare.

2. Ordonați lucrurile pe care le aveți pe birou

Agendele, foile xerox, pixurile, fotografiile, etc., ce mai aveți voi pe acolo, ar trebui să aibă un loc fix. Sau mă rog, un spațiu destinat lor, căci ordinea dă impresia de spațiu liber. Și bănuiesc că asta e senzația pe care o caută oricine atunci când se află la birou – libertate de mișcare.

Pentru a organiza cât mai bine spațiul poți opta pentru diferite bibliorafturi sau alte astfel de produse de papetărie care ajută la depozitarea armonioasă a lucrurilor care se regăsesc pe un birou.

3. Ștergeți praful zilnic

Nu e nevoie să spun cât de mult rău poate face praful inhalat zilnic, sper. În plus, nu știu de ce se tot ferește lumea de acest lucru, mai ales că nu e un spațiu așa mare încât să mănânce atâta timp această operațiune. Cu un șervețel umed ați putea face treaba asta imediat.

Desigur, dacă mâncați pe birou, așa cum mi se întâmplă adesea și mie, atunci trebuie să acordați mai multă importanță acestui pas. Aveți grijă să curățați riguros după fiecare masă. N-are rost să vă spun despre mirosurile care rămân sau despre suprafața murdară pe care o să stați cu coatele toată ziua.

4. Achiziționați-vă ustensile de curățare

Că tot vorbeam anterior de diverse tipuri de murdărie care se pot găsi pe un birou, poate că n-ar fi rău să aveți, pe lângă șervețele umede, și o soluție pentru șters biroul.

Știu, nu este meseria voastră să faceți asta, cel mai probabil firma la care lucrați are angajați oameni care se ocupă de curățarea biroului, însă, știți voi, cea mai bună treabă o faci cu mâna ta. Așadar, la următorul salariu, puneți în coșul de cumpărături și o soluție de curățarea a biroului de la serviciu și o lavetă.

5. Apelează la o firmă de curățenie

Dacă observi că situația curățeniei este scăpată de sub control (mochetă pătată, canapea îmbâcsită, lemn măzgălit, etc.) sau, pur și simplu, nu mai aveți timp să vă ocupați de acest lucru, atunci ar fi bine să apelați o firmă de curățenie. Specialiștii te pot ajuta să-ți transformi biroul într-un spațiu util, în care poți lucra cu voie bună.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*