Folosești placa de păr des? Iată ce trebuie să știi

Este o metodă, aparent, simplă și rapidă pentru a ne coafa părul. Din nefericire, după o perioadă îndelungată de utilizare a unei plăci, observăm cum părul ni se degradează și devine din în ce mai greu de aranjat. Și la rezultatul acesta ajungem nu numai atunci când folosim o placă nepotrivită, ci și din alte motive. Ei bine, în acest articol, am de gând să tratez fiecare greșeală pe care o facem atunci când folosim placa de păr, dar și la ce trucuri să apelăm pentru a ne bucura în continuare de un păr sănătos și strălucitor!

Placa de păr aleasă trebuie să fie un conform nevoilor noastre

Am sesizat că multe femei nu știu să-i aleagă placa de păr. Se reped asupra celei mai scumpe de la raft și au pretenția ca părul lor să fie în siguranță doar pentru că ”prețul garantează calitatea”. Nimic mai greșit! Placa trebuie aleasă în funcție de lungimea părului (îngustă, lată) și de structura firului de păr (ceramică, titan, metal, turmalină, teflon, etc.).

Tip! Pentru o varietate mare de plăci de păr uitați-vă aici!

Pregătește-ți părul pentru îndreptare

Dacă urmează să folosești placa, atunci e cazul să-ncepi pregătirile încă din duș. Asigură-te că produsele cosmetice pe care le folosești (șampon, balsam, mască, etc.) te ajută în acest sens. Adică, să fie speciale pentru fire de păr rebele, să ajute la domolirea lor, nu să dea și mai mult volum.

Tip! După ce ieși din duș cu părul ud nu-l brusca cu prosopul, în încercarea de a-l usca. Încearcă să tapezi ușor! La fel și cu uscătorul!Folosește-l alături de o perie și, cu puțin noroc, s-ar putea nici să nu mai fie nevoie de placă, dacă nu vorbim de o creață aici :D.

Folosește spray protector

Chiar înainte să bagi uscătorul și, bineînțeles, placa folosește un spray protector. Nu-ți poți supune părul la temperaturi foarte mari fără niciun ”scut”. Alege un produs care să conțină ulei de argan maracan sau ulei de cocos, căci s-a descoperit că astfel de ingrediente ajută la păstrarea părului drept pe timpul unei întregi zile. La fel se întâmplă și-n cazul produselor care conțin silicon.

Tip! Folosește sprayul pe părul umed, înainte de uscare, căci așa te asiguri că se dispersează bine și acoperă o mare parte din păr.

Ai grijă la temperatura setată a plăcii

Dacă nu ai produse de protecție foarte bune sau nu ești sigură de eficiența lor și mai și un păr vopsit, atunci nu seta placa la mai mult de 300-350 de grade. Există mari șanse să-ți arzi părul, chiar de la o primă utilizare, dacă temperatura o depășește pe cea recomandată.

Tip! Separă părul atunci când îl îndrepți. În felul acesta nu riști să treci cu placa de mai multe ori pe aceeași șuviță, și, prin urmare, există mai puține șanse de deteriorare.

Atât am avut eu de spus pe marginea acestui subiect, însă dacă aveți și voi și alte sfaturi, le aștept cu mare drag aici, în secțiunea de comentarii!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*