5 metode de a scăpa de respirație mirositoare

Nu e nimic mai stânjenitor decât o respirație mirositoare. O știu și eu, o știi și tu, la ce să ne mai mințim? Astfel de lucru ne-ar putea strica reputația, încrederea în noi, relaționarea cu alți oameni. Deci, suntem toți de acord că e un lucru pe care trebuie să-l combatem cât mai repede cu putință? Iată care sunt cei cinci pași care te-ar putea ajuta să ai o respirație proaspătă, tot timpul!

Schimbă pasta de dinți

E clar că pasta ta de dinți nu dă randament dacă la 2-3 ore deja șimți, deși n-ai mâncat nimic, că respirația ta nu e tocmai plăcută. De aceea, e recomandat să-ți iei o pastă de dinți care să răspundă nevoilor tale. Poți alege fie una cu fenel, a căror proprietăți sunt cunoscute în cazul acesta, fie una care să conțină componentele copacului indian, denumit ”peelu”, care îndepărtează atât petele de dinți, cât și respirația urât mirositoare. Sigur le găsiți în farmaciile naturiste!

Relaxează-te!

Vă întrebați, probabil, ce-are de-a face stresul cu respirație mirositoare. Ei bine, are! Fiind stresat nu duce doar la alegeri culinare neinspirate, ci și la reducerea salivei. Da, atunci când ești stresat, corpul tău produce mai puțină salivă spre deloc. Iar dacă saliva nu e produsă, cavitatea bucală nu mai e curățată, căci nu se mai îndepărtează particulele străine. Așadar, recurge nițel la yoga, dimineața sau seara de preferat, și focusează-te pe relaxarea mușchilor feței și a corpului tău.

Folosește o soluție salină

Umple un pahar cu apă plată și după aceea toarnă sare de himalaya până încetează să se mai dizvolve – acela e punctul de ”saturație”. În fiecare dimineață, și-n fiecare seară, clătește-ți de 2-3 ori gura cu o astfel de ”soluție”. Sarea de Himalaya conține 84 de săruri minerale și de oligoelemente și e una dintre cele mai pure dintre toate sărurile din lume. De aceea, sarea de Himalaya este un foarte bun antiinflamator și ajută și la recuperarea unei respirații proaspete.

Fă sport!

Știm deja că sportul are nenumărate beneficii asupra corpului uman. Ei bine, acum aflați că afectează și respirația. Fiind fit îmbunătățește sistemul imunitar și circulația sângelui, amândouă lucruri însemnând beneficii pentru respirația ta. Asta pentru că atunci când faci sport ajuți la fluidizarea lichidelor din corpul tău, și aprovizionezi celulele cu oxigen și nutrienți. Orice tip de exercițiu cardio, executat minim 20 de minute, ajută la fluidizarea lichidelor și, implicit, la căpătarea unei respirații proaspete.

Alege un smoothie!

Mărunțește verdețuri precum kale, spanac, sfeclă sau orice alte legume cu frunze verzi, adaugă o lingură de spirulină (pudră) și fă din asta un smoothie. Iată o rețetă care te-ar putea ajuta: 1 mână de frunze de spanac / 1/2 linguriţă cu spirulină pudră / apă plată / zeamă de lămâie / ghimbir pudră sau proaspăt. Se pun toate ingredientele în blender şi se amestecă până obţii o băutură. Nu-i așa că e ușor?

Sper să vă ajute acest articol pentru a scăpa de așa zisa respirație mirositoare! Lăsați-mi în comentarii păreri despre aceste metode, dar și recomandări pentru altfel de problemă!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*