Ustensile de care ai nevoie dacă locuiești la casă

Dacă ești atât de norocos încât să stai la casă și să mai ai și o grădină generoasă, atunci știi cât de importante sunt ustensilele ”omului gospodar”. De mică, am fost învățată de părinți că e mai bine să ai tu toate uneltele de care ai putea avea nevoie, decât să apelezi la lucrurile altuia.

Așa se face că am văzut cum ani la rând tata cumpăra periodic câte ceva prin casă. Și când spun asta mă refer la acele ustensile care să-ți dea o mână de ajutor prin grădină sau prin casă. Și-aș putea spune sincer că toate și-au meritat banii, căci, la un moment dat, chiar ne-au fost de mare folos.

Tocmai de aceea, m-am gândit să fac o listă a uneltelor pe care e musai să le ai atunci când locuiești la casă și te bucuri și de grădină. Iată, așadar, la ce m-am oprit!

Drujbă. E absolut necesară. Nu știi când o să ai nevoie să tai o bucată de lemn. De exemplu, eu de curând am început să recondiționez anumite piese de mobilier vechi sau să fac altele noi din acestea vechi. Drujba a fost prima unealtă de care am avut nevoie în acest proces.

Mașină de găurit. E o gamă de produse foarte largă, așa că sigur o să găsești una care se pliază pe necesitățile tale, dar și pe buzunarul tău. Văzusem una pe Toolman.ro la doar 160 de lei, care sigur te-ar ajuta dacă ai vrea să dai găuri în pereți pentru a atârna tablouri sau rafturi.

Aparat de sudură. Și el își dovedește utilitatea de fiecare dată când ceva s-a rupt. Ultima oară când am folosit aparatul de sudură a fost când un picior al patului a cedat. Cadrul patului e de fier, dar nu știu cum, la un moment dat, am reușit să-l rup. Ei bine, aparatul de sudură m-a scutit de la a face o cheltuială chiar mare pentru un pat nou.

Mașini de tuns iarba. Dacă îți place să ai un gazon uniform și mereu verde, atunci e musai să achiziționezi o mașină de tuns iarba. Și-n cazul acesta, există o gamă destul de variată, așa că prețurile sunt pentru toate buzunarele. De curând, eu mi-am luat una electrică, de pe Toolman.ro la doar 200 de lei.

Topor / Greblă / Lopată / Târnăcop. O singură vizită într-un magazin de specialitate ar trebuie să rezolve problema asta. De obicei, prețurile sunt chiar bune la astfel de unelte, așa că ar fi bine să ți le achiziționezi curând. O să ai nevoie de ele mai curând decât ți-ai închipui dacă ai o grădină generoasă.

Pompe submersibile. Dacă ai nevoie să scoți apă potabilă din puțuri de mare adâncime sau dacă trebuie să scoți apa dintr-un beci inundat, astfel de ustensilă este de mare ajutor. Culmea e că nici ele nu sunt foarte scumpe. Prețul unei pompe submersibile începe de la 197 de lei, pe acest site.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*