Mobilă cochetă pentru spațiile înguste

Pentru că eu sunt adepta unui stil minimalist, întotdeauna optez pentru mai puține obiecte de mobilier, însă care să fie de efect. Bine, recunosc, am și puțin spațiu la dispoziție, așa că sunt mereu presată de aspectul ”suprafață”. Însă, chiar și așa, întotdeauna am găsit soluțiile potrivite de a mobila o încăpere cochet și util.

Și cum știu că sunt destui în situația asta (spațiu mic, bani puțini), m-am gândit să vă ofer câteva sfaturi în ceea ce privește mobilatul util. Știți voi, să aveți tot ce vă trebuie prin casă, însă nu să aglomerăm camera cu obiecte de mobilier inutile.

Fotolii. Încep cu ele, pentru că există pe piață o gamă atât de variată, încât ar fi păcat să nu faceți o alegere îndrăzneață. Gata cu mobila clasică! E cazul să luați în calcul fotoliile cu design modern și chiar avangardist. E de ajuns o astfel de piesă de mobilier pentru a schimba înfățișarea întregii camere. Și-am să vă dau drept exemplu un fotoliu găsit la magazinul de mobilă Staer din București.

fotoliu Staer

Se numește Heaven (rai) și-mi cam dau seama de unde vine denumirea. Este fix genul de fotoliu în care eu aș vrea să-mi petrec duminicile, cu o carte în mână. Este extrem de comod, are o pată de culoare, și are un design, clar, deosebit.

Comodă. Nu știu dacă este neapărat o comodă ce vă arăt eu aici, însă este genul de obiect de mobilier care s-ar dovedi a fi extrem de util într-o cameră mică. Este prevăzut cu sertare în care poți depozita diverse tacâmuri sau alte lucruri care ți-ar fi de folos într-un living room de exemplu, și-n plus are un design cochet. Iar deasupra lui, după cum vedeți în imagine, puteți monta o oglindă, pe care ați putea s-o găsiți la diverse târguri de vechituri.

 

Nu uitați! Nu e cazul să aruncați banii pe fereastră! O cameră cochetă ar putea conține atât mobilă nouă, cât și mobilă recondiționată / vintage. Cu siguranță, camera va căpăta astfel un look boem, dar și modernist.

 

Un raft de colț. Util, de efect și ieftin. Acesta din imagine, de exemplu, este făcut dintr-o ușă mai veche. Este extrem de interesant și destul de ieftin, asta dacă ați putea lucra cu un atelier de mobilă cu prețuri decente.

Măsuță de cafea. Pentru că mergem pe ideea de a decora minimalist și cochet un living room, o astfel de măsuță de cafea n-ar avea cum să lipsească. E adevărat, că trebuie să fiți foarte atenți la îmbinarea noului și vechi, însă o astfel de piesă de mobilier e chiar de efect. Ador măsuțele de cafea vechi, cu vopsea aparent degradată, dar foarte utile. Nu ocupă mult spațiu, este absolut utilită, și foarte cochetă.

 

Sigur, n-ar strica o lampă mare, plasată lângă fotoliu, multe pernuțe, poate și o canapea cozy, însă cam atât. Nu are rost să-ncercăm să umplem o cameră cu mobilă. E mai bine ca încăperea să fie aeristită.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*