Cum să depozitezi corect alimentele în frigider?

Depozitezi fructele în frigider și observi că după două zile deja s-au stricat? Încerci să gătești în avans, dar mâncarea se alterează mult mai repede decât ai vrea? Asta pentru că, probabil, nu depozitezi cum ar trebui alimentele.

Nu e nicio rușine, nimeni nu s-a născut învățat, așa că niciodată nu e prea târziu pentru a învăța lucruri noi. Nu demult am sesizat că durata alimentelor mele diferă în funcție de locul în care le depozitez în frigider. Așa că am căutat informații despre locul potrivit al alimentelor în frigider. Și cum pentru mine au fost informații ajutătoare, am scris și un articol pe blog, pe care îl găsiți în arhivă. Acum, însă, am citit că alimentele au, pe lângă un loc destinat în frigider, și un anumit mod de a fi depozitate, pentru a le ajuta să țină mai mult. Iată ce-am aflat!

# Cum depozitezi fructele în frigider

  • Merele rezistă chiar și trei săptămâni la frigider dacă le depozitezi fără nici un fel de protecție. Da, ai citit bine. Fără hârtie, fără plastic sau alte dispozitive pe care le-am mai văzut prin magazine. Poți să pui în sertarele frigiderului.
  • Ps: Dacă ești în căutarea unui frigider spațios, compartimentat bine, îți recomand frigiderul cu două uși de la Beko, căci este într-adevăr ideal, având o groază de soluții ingenioase pentru nevoile tale. Sau o combină frigorifică pentru și mai mult spațiu, ca cea de aici.
  • La fel și cu avocado. Nu-i trebuie nici un fel de plastic, dacă este întreg. Rezistă în feul acesta chiar și patru zile, dacă vorbim de unul deja copt. Dacă, însă vorbim de o jumătate de avocado, atunci ai face bine să storci puțină zeamă de lămâie pe el și să-l pui în plastic. Chiar și așa, avocado deja tăiat rezistă doar o zi în frigider.
  • Bananele rezistă și trei zile dacă sunt coapte și nu au nevoie de niciun fel de ambalaj. Dacă e vorba de una începută, ai grijă s-o înfășori în folie de aluminiu. Așa, va rezista 1-2 zile.
  • Căpșuni, mure, afine, etc. Poți să le pui în sertarele destinate fructelor și să le lași descoperite. Așa, vor ține între 3-5 zile.
  • Citricile se depozitează, de asemenea, fără niciun fel de ambalaj, dacă sunt întregi. Rezistă chiar și două săptămâni. Însă, dacă vorbim de o lămâie începută sau o portocală, atunci trebuie pusă în plastic. Rezistă în felul acesta doar 2-3 zile.
  • Strugurii rezistă cel mai bine atunci când sunt depozitați în pungi de plastic. În felul acesta, vă veți putea bucura de ei chiar și 2 săptămâni.
  • Pepenele galben rezistă atunci când e întreg în jur de 5 zile și nu are nevoie de ambalare. Dacă vorbim, însă, de jumătate de fruct, e musai să fie învelit în plastic. Specialiștii asigură că-și va păstra gustul chiar și o săptămână dacă este depozitat în felul acesta.

# Cum depozitezi legumele în frigider

  • Roșiile au nevoie de un recipient prin care să respire. De aceea, trebuie depozitat, întotdeauna, pe rafturile aerisite. Chiar și așa, roșiile vor mai fi bune de consum doar cinci zile.
  • Ardeii grași. Ei bine, ei au nevoie să fie înveliți în plastic ca să reziste. Durata lor de viață este de o săptămână, dacă sunt depozitați întocmai în frigider.
  • Sunt destul de rezistenți, fiind comestibili până la 3 săptămâni, după ce au fost depozitați în frigider. Trebuie, însă, să fie puși în frigider într-o folie de plastic.
  • Varza albă. Asemenea morcovilor, varza trebuie depozitată cu o folie de plastic. Și ea rezistă destul de mult. Cam vreo două săptămâni.
  • O să vă bucurați să aflați că usturoiul rezistă chiar și 2 luni dacă este depozitat într-o parte a frigiderului mai întunecată și dacă nu este învelit deloc.
  • Ciupercile au nevoie de o plasă de hârtie pentru a fi depozitate în siguranță. Chiar și așa, ele rezistă doar 3 zile.
  • O ceapă întreagă rezistă între 1-2 luni, dacă nu este învelită în nimic. Una tăiată rezistă doar 3-4 zile și atunci doar dacă este învelită în plastic.
  • Cartofii rezistă și ei între 1-2 luni, dacă sunt puși în pungi de plastic și depozitați la întuneric.

# Cum depozitezi ierburile

  • Cu rădăcinile în apă și frunzele acoperite cu plastic. În felul acesta, îl conservi verde în jur de o săptămână.
  • Pur și simplu învelit în plastic. Ar trebui să fie bun chiar și după două săptămâni.
  • Pătrunje. Asemenea busuiocului, are nevoie de apă. Așa că pune-i rădăcinile într-un borcan, iar frunzele acoperă-le cu plastic. Rezistă așa o săptămână. La fel și cu leușteanul și mărarul.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*