Ce să nu-ți lipsească din geantă

Le știți pe acele femei care cară după ele niște geamantane la o scară mai redusă? Ei bine, femeile cu acele cufere portabile sunt femeile pregătite pentru orice situație. Le doare capul? Au o întreagă farmacie la dispoziția lor. Au nevoie de șervețele pentru ochelari? Au și soluție de șters ecranele telefoanelor. Li s-a întins machiajul? Au lampă, discuri demachiante și tot arsenalul de make-up la ele în geantă.

Da, exagerez, dar vreau să subliniez că le admir mult pe acele femei care prevăd orice situație. Și CATEGORIC nu le înțeleg pe cele care poartă o gentuță în care nu încape nici măcar abonamentul la metrou. Eu mă situez, într-adevăr, undeva pe la mijloc, însă sunt anumite lucruri pe care le port în orice geantă și fără de care n-aș pleca nicăieri. Iată, așadar, care sunt acele obiecte care nu trebuie să-ți lipsească din geantă.

Portofelul

Că plătești cu cardul, că folosești numai bani lichizi nu contează, portofelul trebuie să existe în geantă. E primul pe care mă asigur că îl am atunci când ies pe ușă, și, de altfel, cel mai des lucru pe care-l folosesc din geantă.

Eu am unul prevăzut atât cu spații pentru carduri, cât și pentru monede și bani. Exact ca cel din imagine, de pe elefant.ro.

Șervețele

Și umede, uscate, dacă mi-e permis să precizez. Nu se știe când și de ce ajungi într-o situație în care să ai nevoie de șervețele. În plus, nu ocupă chiar atât de mult spațiu, așa că nu există scuză să nu porți așa ceva la tine, și să te tot rogi de cei din jur să-ți împrumute un șervețel. Că știi că se ajunge la așa ceva, nu nega!

Dezinfectant

Din aceeași arie cu șervețelele, dezinfectantul nu lipsește de la mine din geantă. Mai ales că am un dar de a pune mâna pe tot ce nu trebuie. Pe bune! Sunt exact cei mici. Cum văd ceva care sclipește, cum mă duc să ating. Așa se face că m-am trezit odată pipăind o clanță de la clădire din centrul vechi. Înțelegeți sper că și contul meu de Instagram trebuie să supraviețuiască cumva.

Oglindă

 

Mică, pe care o tot schimb, căci reușesc să sparg oglinzi foarte ușor. Și nu, nu mi-e de folos oglinda de la pudrieră, că de fiecare dată când vreau să mă uit la ea este plină de… pudră, evident.

Ruj

Cam la asta se restrânge trusa mea de make-up. La ruj. Mă asigur că am unul de ton neutru, pe care să-l pot folosi la orice ținută. Asta dacă-mi fac deja machiajul de acasă. Dacă ajung nemachiată pe la birou, și știu că am lucruri de făcut după… atunci car mai multe ustensile la mine. Că doar femeie…

Lucruri femeiești

Da, de-alea rușinoase, despre care n-o să spun prea multe. E musai să le am. Reînnoiesc stocul imediat cum se micșorează.

Elastic de păr

Oi fi plecat eu cu părul impecabil de acasă, însă nu știm cu precizie, întotdeauna, care-s condițiile meteo, așa că prefer să am soluție pentru fire răzvrătite, păr pleoștit sau alte treburi de-astea cu care se confruntă orice femeie cu păr lung.

Pix

 

Sunt jurnalistă, așa că e exclus să n-am pix și foaie în geantă. Și, de altfel, cred că toată lumea ar trebui să poarte așa ceva în geantă, chiar dacă suntem toți dotați cu telefoane inteligente și alte bla-bla-uri de-astea.

Cam acestea sunt lucrurile pe care le port eu mereu. Voi ce mai purtați prin genți?

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*