Ce ochelari ți se potrivesc în funcție de forma feței

Cum suntem în sezonul călduros, iar protejarea ochilor de razele UV rămâne un subiect de interes, m-am gândit să vorbim despre ochelari de soare și despre cum să-i alegem.

Și eu, ca și tine sunt sigură, m-am confruntat cu problema alegerii unor ochelari care să-mi vină bine. Nu o dată mi s-a întâmplat să aleg o pereche de ochelari care era în vogă sau care, pur și simplu, îmi plăcea, dar cu care (îmi dădeam seama ulterior) nu-mi stătea deloc bine. Așa că, în urmă cu câțiva ani când am fost nevoită să-mi aleg unii de vedere, am citit mai mult despre cum să-mi aleg o pereche de ochelari potrivită mie. Tocmai despre aceste informații vreau să-ți vorbesc în acest articol: despre ce fel de ramă de ochelari ți se potrivește, în funcție de forma feței!

În primul rând, trebuie să precizez că există cinci forme ale feței pe care le întâlnim pe întreg mapamondul. Fiecare formă are particularitățile ei, așa că rama trebuie aleasă foarte bine pentru a pune în evidență particularitățile frumoase și a le masca pe cele neplăcute. Hai să le vedem!

Ovală

Persoanele cu forma feței ovală au obraji ușor largi, în timp ce fruntea și maxilarele sunt ușor înguste. În genere, pe acest timp de față se potrivesc cam toate tipurile de ochelari. Însă, dacă vrei să pui în evidență pomeții, alege o ramă pătrată sau rectangulară, de genul ”ochi de pisică” sau ”fluture”. Alege, așadar, o formă îndrăzneață pentru ochelari, care să potrivească la fix cu personalitatea ta. Desigur, culoarea ramei poate fi aleasă după bunul tău plac. Astfel de ochelari îi găsești aici.

Pătrată

Tu și Sandra Bullock și Demi Moore și alte superbități de pe la Hollywood, așa că nu te mai plânge că nu găsești o pereche de ochelari cu care să-ți stea bine. Problema ta este că nu știi să-i alegi! Știi ce-ți trebuie? O pereche de ochelari rotunzi sau ovali, că doar n-oi opta tot pentru cei cu rame pătrate să-ți facă capul să pară un cub. Forma rotundă sau ovală a ochelarilor îți vor da senzația de alungire a feței, punând în evidență partea de sus a acesteia. În plus, sprâncenele vor da foarte bine la genul acesta de ramă. Pentru astfel de ochelari, la un preț mai mult decât rezonabil, poți accesa acest site.

Rotundă

Cameron Diaz, unde erai! Fața ta e pe cât de lungă, pe atât de largă. Se spune că fețele rotunde sunt de obicei cele mai echilibrate, așa că nu ar trebui să-ți fie greu să alegi o pereche de ochelari. Totuși, dacă ai dubii, îndreaptă-te mereu spre rame care au unghiuri și forme ascuțite, căci contrastează cu forma feței. Așadar, rame rectangulare pentru tine!

Forma inimii

Adică, lată la frunte și îngustă la bărbie. Ramele potrivite pentru acest tip de față sunt cele care vor minimiza lățimea părții de sus a feței și o vor accentua pe cea de jos. Trebuie să alegi, așadar, o ramă fără contur sau cu forme mici și ușor pătrate. În principiu, rame înguste!

Formă rectangulară

Adică, o față rotundă, dar alungită, cumva. Frunte lată, maxilare puternice. Ce-i de făcut? De mers și cumpărat rame care au partea de sus mai evidentă și marginile rotunde. Plus, ar trebui să alegi niște brațe mai groase pentru ramă, pentru a reduce aparent din lungimea feței.

Cam asta a fost, sper că ți-am fost de folos! Până una-alta, eu mai arunc un ochi pe acel site, să văd cu ce-mi întregesc colecția vara aceasta.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*