Cadouri personalizate pentru prietenii pasionați de gastronomie

Dacă și tu ai un prieten care se spetește în bucătărie la fiecare zi de naștere, sărbătoare sau cine știe ce ocazie specială, atunci acest articol este pentru tine și, implicit, pentru el, căci e timpul să-l răsplătești pentru aprovizionarea constantă cu mâncare.

Cum îl recunoști e simplu. El este persoana care de fiecare dată când urmează să vă întâlniți, el se gândește la contextul culinar al întâlnirii. De fiecare dată când îți spune că a aflat o groază de lucruri interesante, urmează să-ți spună, de fapt, ceva despre condimente, alimente, etc. Ce să mai, el este prietenul care-ți face recomandări de călătorii în funcție de specialități culinare, care-ți poate vorbi despre mâncare ore-ntregi și pe care îl iubești ceva mai mult doar pentru că la el acasă găsești mereu ceva bun de mâncat. Acum că l-ai identificat, hai să ne gândim împreună la o listă de cadouri potrivite pentru el!

Tunică pentru bucătari. E primul lucru pe care trebuie să i-l dăruiești, în caz că nu are. Dacă e omul pe care l-am descris mai sus, atunci o tunică personalizată, poate cu numele lui, este o alegere mai mult decât inspirată. Este utilă și, cu siguranță, un strop de mândrie va simți purtându-l.

Bonetă. Din aceeași arie cu tunica este și boneta. Păi, ai văzut tu bucătar fără bonetă? În plus, chiar dacă are una, niciodată nu-i strică o a doua sau a treia. Și, drăguț ar fi ca boneta pe care i-o dăruiești să fie personalizată. Poate cu „chef” sau ”bucătarul iscusit” sau ce mesaj consideri tu că i se potrivește. O poți inscripționa aici, ieftin și rapid!

Accesorii de bucătărie. Clești pentru scos sâmburi, feliator de mere, set de pâlnii, cântar de bucătărie, etc. În principiu, orice accesoriu pe care știi că nu-l are. Nu-ți face griji că nu-l va folosi, căci nu e cazul. Bucătarilor le vin cheful de a găti imediat.

Tigăi. Dacă l-ai auzit vorbind zile-n șir despre o tigaie, atunci știi că tre să te mobilizezi. Aliază-te cu un alt prieten, puneți ”mână de la mână”, și mergeți la cumpărături, căci e clar că ăsta e cadoul mult visat.

Suport de capace. N-ai idee cât de util și iubit este un astfel de capac. Orice bucătar s-ar arăta încântat să primească un suport șic pentru capacele oalelor. Căci știm sigur că nu vorbim de unul, două…

Tăvi. Nu le-am menționat la capitolul ”accesorii”, căci vreau să le dau atenția cuvenită. Crede-mă, un bucătar n-are niciodată suficiente tăvi. De brioșe, de cozonaci, de biscuiți, în toate formele și mărimile posibile. Ar fi extrem de mulțumit dacă i-ai lua ”măcar” câte două – trei din fiecare. Aici intră și formele de nuci, waffles, și alte de-astea.

Aparate electrocasnice. Nu lua fără să cercetezi subiectul. Dacă vrei totuși să fie o surpriză, găsește o cale să afli ce-i lipsește, dar, mai ales, care sunt brandurile în care are încredere. Un bucătar iscusit nu gătește așa, oricum.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*