7 lucruri utile pe care să i le dăruiești unei viitoare mămici

Dacă și tu ai ajuns în fața vitrinelor și te-ntrebi ce-ar fi cool și util de cumpărat pentru o viitoare mămică sau pentru una cu un bebeluș, atunci articolul acesta este pentru tine.

Eu, una, m-am lovit recent de această chestiune și, recunosc, am fost cât pe ce să plec de acolo cu lucruri utile pentru MINE. Slavă Domnului că mi-am amintit că am câteva mămici în lista de prieteni de pe Facebook și că mă pot îndruma. Iată ce mi-au sugerat ele! Repet, vorbesc de lucruri cool / utile atât pentru o viitoare mămică, cât și pentru una cu un bebeluș de câteva luni!

Scutece pampers. Primul lucru de care ar avea nevoie orice mămică. ”O tonă de”… din ceea ce mi s-a spus! Desigur, ar fi de dorit să se cunoască ce marcă folosește respectiva mămică, mai ales că unii bebeluși au pielea sensibilă și că nu reacționează bine la orice scutec. În genere, pampers premium care este cea mai ”safe” alegere. ”Fiind o persoană deschisă, eu aș dori să mă întrebi. Însă, hăinuțe, pamperși, șervețele umede, și dacă mama nu are lapte și-i dă lapte praf, și laptele praf pe care îl folosește ar putea fi un cadou potrivit.  La mărime pamperși s-o întrebi pe mami.” L.P.

Pompă de sân. Mi s-a spus că și acest dispozitiv este unul extrem de util pentru o mămică. Desigur, acesta presupune o investiție mai mare, așa că e bine să ne asigurăm că persoana respectivă nu deține deja una și că cea pe care am ales-o este una potrivită. Mi-a fost recomandată de către o mămică o pompă de sân cu o cupă de silicon, care oferă confort mamei, imitând foarte bine acțiunea de hrănire naturală a copilului. ”Orice mămică ar fi recunoscătoare pentru o o pompă de sân. Cea de la Tommee Tippee – closer to nature – este ideală, fiind electrică și ușor de folosit. Ca să nu mai spun că vine la pachet cu biberon și containere de depozitare lapte.” A. M.

O jucărie. Da, probabil acesta este primul lucru la care oricine s-ar gândi. Totuși, trebuie să avem grijă să fie una potrivită vârstei bebelușului. Poate ar fi de folos una care ajută dentiția, dacă tot vorbim de un bebeluș de câteva luni. Oricum ar fi, și-n cazul acestui cadou ar fi util să avem o îndrumare din partea mămicii. Poate o marcă preferată sau poate o formă la care bebelușul reacționează mai mult. ”Mi-ar plăcea să dăruiesc copilului prima jucărie. (…) Prima jucărie nu contează din ce e confecționată, va avea valoare sentimentală. Prima mea jucărie a fost un ursuleț de plus căruia i se mișcau mâinile și picioarele. Îl am și acum, așa de tare l-am iubit!”, spune Alina Gheorghe, blogger.

Sterilizatoare pentru biberoane. Vorbim despre acele dispozitive care au grijă ca biberoanele bebelușilor să fie igienice. Am aflat că simpla spălare a biberoanelor nu este de ajuns, așa că e nevoie de acest aparat pentru ca biberoanele, suzetele și alte astfel de accesorii să scape de bacteriile care îi pun viața lui bebe în pericol. ”Dacă n-ar exista un astfel de aparat, o asemenea procedură (de sterilizare) ar fi anevoioasă. De fapt, nu cred că biberoanele ar fi perfect igienizate altfel”, Dana Ion.

Un album foto pentru bebeluși. Vorbim de unul în care poți nota diverse lucruri, precum kilogramele și înălțimea bebelușului la naștere, primul cuvânt spus, primul zâmbet, poți depune prima șuviță a bebelușului și alte lucruri pe care ai vrea să ți le amintești mereu și pe care copilul tău crescut va vrea să le știe. ”Un album în care am păstrat cele mai prețioase amintiri, de la nașterea fiicei mele și până acum, când are cinci ani, a fost cel mai îndrăgit și util cadou. Albumul a devenit astăzi, când copilul meu a crescut, unul dintre cele mai prețioase moșteniri pe care eu i le-am putut lăsa, sufletește vorbind.” M. D., blogger.

”Orice mămică s-ar bucura dacă ar primi așa ceva.”

Kit mulaj pentru burtică. Un cadou nu neapărat util, dar, cu siguranță, unul cool și de care mama și copilul se vor atașa peste ani. ”A fost chiar o surpriză când am primit kitul. Acum, mă uit tot timpul la mulaj și mă-ntreb cum de a încăput bebe acolo, căci l-am născut mărișor. În fine, cred că orice mămică s-ar bucura dacă ar primi așa ceva.” N. M.

Minge gravidă. Cum sunt puține mămicile care nu acumulează foarte multe kilograme pe timpul sarcinii, un astfel de cadou ar fi util. Ar ajuta-o să se mențină în formă pe timpul sarcinii și nu e nici costisitor. E ușor de găsit (aproape în orice magazin cu articole sportive) și sigur va fi apreciat de către viitoarea mămică și, de ce nu, de o mămică care de-abia a născut și vrea să se recupereze rapid. ”Mi-am dorit atât de mult o minge de gravidă, însă niciodată nu am găsit momentul să mă car cu așa ceva din magazin și până acasă. Prin luna a șaptea am rugat-o pe viitoarea nașă a copilului să-mi ia una. Eram ca un copil când am primit-o. Cred cu tărie că m-a ajutat în ultimele săptămâni de sarcină. Plus că o folosesc și acum (n.r. după ce a născut).” I. G

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*