7 cosmetice care să nu-ți lipsească din portfard vara aceasta

E drept că vara folosim mai puține cosmetice, dată fiind temperatura ridicată. Însă cele puține pe care le folosim trebuie să fie cele care ni se potrivesc cel mai bine și care, mai ales, fac față sezonului cald.

Și cum zilele acestea am descoperit că unele cosmetice nu rezistă la căldură, am decis să-mi refac stocul, ceea ce-ar trebui să faci și tu dacă aceste lucruri îți lipsesc din ”arsenalul” de cosmetice de vară!

1.Cremă pentru față și corp cu protecție solară

E primul lucru la care mă pot gândi atunci când mă uit pe fereastră. Cum zilele astea canicula ne-a lovit din plin o astfel de cremă este obligatorie. În fiecare dimineață, înainte să ieși din casă, ar fi indicat să aplici un strat de cremă cu protecție solară, atât pe chip, cât și pe corp. Te sfătuiesc să nu faci rabat de la acest ritual, dacă nu vrei să te trezești că te-ai bronzat ”cu model”.

2. Fond de ten cu protecție solară / cremă hidratant colorată care oferă protecție UVB

Dacă nu ieși din casă fără ”acoperire”, asigură-te că e vorba de una care să ofere și protecție UV. Fondul de ten normal se topește, pur și simplu, așa că nu risca! Pe-ncercate că acela nu rezistă la astfel de temperaturi.

Revenind la fondul de ten cu protecție, eu folosesc un CC Cream MaxFactor, care e compusă din 9,7% pigmenti de fond de ten și un cocktail de extracte – măceșe, apă de castravete, trandafiri și cătină. Deci acoperă, dar și hidratează în același timp. Un astfel de produs îl găsiți pe elefant.ro, la reducere de peste 35%.

3. Mascara rezistent la apă

Din punctul meu de vedere, fără așa ceva nu se poate supraviețui pe timpul verii. Cel normal se va scurge după cinci minute petrecute la temperaturi de peste 40 de grade, temperaturi pe care le tot ”experimentăm” zilele acestea.

Așadar, e util să ai printre cosmetice unul rezistent la apă. Plus că dacă-n viitor prevezi niște vizite la piscină, la care nu te prezinți fără make-up, un astfel de produs e de neînlocuit. Eu am unul care rezistă în orice condiții – căldură, umiditate, etc., achiziționat de pe site-ul elefant.ro, la o reducere considerabilă.

4. Pudră bronzantă compactă

Dacă ești în gașca prietenoasă a bronzului, parcă ar fi și păcat să n-ai la îndemână o pudră bronzantă, compactă, care să-ți pună în evidență bronzul. Nu una stridentă, ci mai degrabă una care să dea un aspect natural al pielii tale și, poate, puțină strălucire.

5. Ruj hidratant

Să nu cumva să credeți că am uitat de buze. Nici ele nu trebuie neglijate pe timpul verii, mai ales dacă vi se-ntâmplă des să le simțiți uscate. Ar fi util să aveți printre cosmetice un ruj hidratant, poate unul cu aspect mat (că tot se poartă acestea), dar care se comportă ca orice balsam de buze – adică să nu le lase să se usuce!

6. Apă termală

Nu are rost să militez prea mult pentru ea. Eu nu ies afară din casă fără ea, căci în momentele cele mai crâncene îmi oferă răcoarea mult dorită. Hidratează, atenuează iritațiile și regenerează, ce să-i ceri mai mult?

7. Spray strălucitor de corp

Din seria ”strălucire / bronz”, eu nu fac rabat nici de la spray-ul strălucitor de corp. Cel pe care îl am eu este unul foarte parfumat, așadar e 2 în 1: dă strălucire pielii (bronzate sau nu) și o și parfumează.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*