6 motive să bei în continuare cafea

Ai auzit constant, în stânga și-ndreapta, să renunți la băutul cafelei? Ei bine, eu cred că dacă medicul nu ți-a recomandat n-ai niciun motiv serios pentru a renunța la acest obicei, pe care știu că-l iubești. De fapt, eu am de gând să enumăr șase motive pentru care ar trebui să bei în continuare cafea. Iată la ce mă refer!

  1. Ajută sistemul nervos central

Nu-i așa că de fiecare dată când ai băut o cafea ai fost mai creativ, proactiv și mai bine dispus? Ei bine, există studii care dovedesc că băutul cafelei ajută la stimularea psihoactivă, ceea ce înseamnă, de fapt, că licoarea stârnește creșterea activității sistemului nervos central.

  1. Alungă oboseala

E primul motiv pentru care bem cafea, așa că merita menționat chiar și-n treacăt. Important de știut este că acest lucru se-ntâmplă grație faptului că iubita noastră cofeină blochează receptorii de adenozină, împiedicând, astfel, apariția senzației de oboseală.

Vezi aici aparate de făcut cafea delicioasă, în caz că încă nu ai unul!

  1. Scade riscul de infarct

În ciuda tuturor celor care susțin că această băutură ”face rău la inimă”, află că persoanele care beau între una și trei cești de cafea pe zi reprezintă o probabilitate mult mai scăzută de a face infarct, chiar și-n cazul persoanelor mai în vârstă. Acest fapt se datorează antioxidanților din cafea.

  1. Cafeaua arde grăsimile

Căutai un aliat în lupta ta cu kilogramele în plus? Ei bine, află că o ceașcă de cafea neagră te ajută în acest sens. S-a demonstrat științific faptul că orice aliment care are în compoziție cafeină accelerează arderea grăsimilor. Așadar, lasă vinovăția și consumă cu regularitate câte o ceașcă de cafea!

 

  1. Alungă migrenele și durerile de cap

Ai dulapul plin de pastile? Aruncă-le și fă loc unei cutii de cafea. C-un aparat profesional, ca acesta de aici, și o cafea bună, migrenele și durerile de cap insistente dispar cât ai spune… ”cafea”. Cum se-ntâmplă asta? Well, medicii au explicat că unele medicamente care combat cefaleea (durerile de cap) conțin cafeină, așa că de ce să nu o iei direct de la sursă și să mai fie și un ritual plăcut?!

  1. Trăiești mai mult

Unii cercetătorii au făcut un studiu pe locuitorii de 90 de ani ai insulei grecești Ikaria și au descoperit că o cafea fiartă la ibric este secretul longevității lor. ”Cafeaua grecească fiartă la ibric este bogată în polifenoli și antioxidanți și conține doar o cantitate moderată de cofeină, având mai multe beneficii în comparație cu alte băuturi pe bază de cafea”, spune medical Gerasimos Siasos.

Oamenii de știință au mai descoperit și că băutura noastră preferată ne poate proteja de bolile bătrâneții, de diabet și de bolile de ficat. Ce să mai, eu nu mai am nevoie de niciun motiv în plus pentru a mă bucura acum de o cafea delicioasă. Mi te alături?

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*