5 trucuri pentru o cât mai bună organizare a frigiderului tău

Te-ai gândit vreodată că modul în care depozitezi alimentele în frigider le înfluențează durabilitatea? Ei bine, specialiștii atenționează asupra acestui amănunt, menționând că pentru fiecare aliment în parte există o poziționare ideală astfel încât viața lor să fie mai lungă.

Iată, așadar, câteva trucuri pentru a-ți organiza cât mai eficient alimentele din frigider!

Înainte de toate, trebuie să vorbim puțin despre frigidere. Ar fi de dorit ca frigiderul pe care îl ai să fie dotat cu rafturi rezistente și ajustabile, precum și unele compartimente speciale, dedicate păstrării fructelor și legumelor în condiții optime, așa cum au aceste frigidere. În plus, acestea fac parte din clasa energetică A+, deci sunt cu 24 % mai economice decât cele din clasa A, așadar factura la lumină este redusă simțitor.

Revenind la alimente, este important de reținut că acestea trebuie menținute la temperaturi joase pentru a preveni instalarea unor bacterii și microbi, care, pe lângă faptul că ar strica respectivele alimente, te-ar și îmbolnăvi. În plus, e bine de știut că temperatura dintr-un frigider diferă de la un raft la altul, în funcție de cât de aproape e de cooler-ul respectiv. Așadar, ai grijă cum depozitezi alimentele pentru a le prelungi viața!

#1 Pe uși

Ușile reprezintă cel mai cald loc din frigider și ar trebui rezervat alimentelor care sunt cele mai rezistente, ca de exemplu, condimentele, sucurile, apa, și altele care pot sta la temperaturi fluctuante. Și din moment ce acolo e cel mai cald (mai ales când se deschid des ușile la frigider) n-ar trebui să depozitezi niciodată ouă sau produse lactate.

#2 Rafturile de sus

Aici, temperatura este una consistentă, așadar orice aliment pe care nu trebuie să-l gătești poate fi depozitat în siguranță aici. Mă refer la resturi de la o masă precedentă, tortilla, hummus, mezeluri. Tot în această parte a frigiderului poți depozita verdețurile. Ai grijă doar să le plasezi într-un bol cu apă.

Așa ar arătă un frigider organizat corect. Raftul cel mai de jos reprezintă congelatorul, în imaginea respectivă

#3 Rafturile de la mijloc

Acesta este cel mai răcoros loc al frigiderului și prin urmare locul potrivit pentru ouă, fructe de mare, produse lactate, carne crudă. Ai grijă doar la faptul că produsele negătite din carne nu rezistă mult la frigider și că e musai să fie acoperite.

!!! Mare atenție la câte alimente depozitezi pe un raft! Spre deosebire de congelator, frigiderul are nevoie de spații generoase de aerisire între alimente.

#4 Rafturile duble de jos

Scopul acestor rafturi de jos este să păstreze fructele și legumele în condiții optime. Totuși, ai grijă să nu le depozitezi pe toate în același loc. De exemplu, mere, perele, prunele, perele și pepenele galben produc etilenă, acel hormon care face ca legumele și fructele să se coacă mai devreme decât e cazul, ceea ce-nseamnă că legumele se vor îngălbeni și chiar strica, în timp foarte scurt. De aceea, fructele și legumele trebuie depozitate separat!

!!! Important de știut e că nu e recomandat ca legumele și fructele să fie spălate înainte de depozitare în frigider. E mai bine să le speli atunci când ai de gând să le consumi. Dacă totuși nu suporți ideea de a depozita fructe și legume murdare, atunci asigură-te că le ștergi foarte bine înainte de a le băga în frigider.

#5 Pe frigider

Cunosc o groază de lume care depozitează chestii pe frigider. Ei bine, e ok să pui acolo cărți, foi de copt și prosoape de hârtie sau ce mai vrei tu din zona asta. Nu e bine, însă, să depozitezi pâine, vin sau alte produse alimentare. De ce? Pentru că indiferent de ce ai crede tu, acea zonă e călduroasă. Ar face ca vinul să-ți explodeze, pâinea să strice, etc.

Dacă ești în căutarea unui frigider perfomant, dar la un preț rezonabil, poți arunca o privire aici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*