5 reguli de urmat pentru o cafea gustoasă

Sunt sigură că sunt destui care cred că nu poți face acasă o cafea gustoasă, care să aibă gustul celei cumpărate. Ei bine, eu te pot asigura că îți poți face singur o cafea savuroasă, care să fie exact ca cea pe care ai da mai mulți bani în oraș, și care să fie și MULT mai sănătoasă!

E drept, trebuie să te folosește de produse bune, precum o cafea superioară sau o apă de calitate. Dar haideți să vedem mai exact care sunt pașii de urmat pentru o cafea gustoasă, făcută acasă!

Întotdeauna cumpără cafea proaspătă

Și când spun asta, mă refer la boabe de cafea, bine împachete, pe care ulterior să le macini chiar tu. Nu e niciun secret când spun că multe dintre produsele existente pe piața autohtonă își pierd din savoare prin ambalajele ineficiente. Ai grijă, așadar, ca boabele de cafea alese să fie cât mai proaspete. Nu uita, prospețimea boabelor este direct proporțională cu aroma și calitatea cafelei tale.

! Nu te zgârci! Produsele de calitate costă, cel mai des, mai mult. Încearcă ca factorul ”cost” să nu cântărească în decizia ta mai mult decât e cazul.

Alege cafetieră performantă

Doar nu credeai că folosim ibricul. Are și cea făcută la ibric farmecul ei, însă dacă vrem să obținem gustul acela intens al cafelei, dar textura celei cumpărate, atunci e cazul să facem o investiție în ”aparatură”. Nu vobim de una care să depășească 300-400 de lei, căci nu e cazul. Adică, dacă ne uităm la aparatele acele super performante, s-ar putea să nu mai vorbim de boabe de cafea ci de prafuri, drept ”combustibil” și atunci factorul ”sănătate” dispare din această ipoteză.

Așadar, alegem o cafetieră care să amestece uniform cafeaua care curge în vas pentru o aromă optimă și consistentă, care să fie prevăzut cu rezervor de apă detașabil pentru o umplere mai ușoară, și care, de ce nu, să ofere și alte soluții facile în a ne face cafeaua savuroasă.

Eu am găsit un astfel de aparat, care, pe deasupra, e dotat cu sistem anti-picurare pentru a turna o ceașcă de cafea înainte de finalizarea ciclului de preparare, dar care are și un indicator de prospețime, acesta atenționându-mă când cafeaua nu mai are aroma sau prospețimea dorită.

Ce să mai, o minune de aparat, la un preț mai mult decât accesibil, care mai are și cronometru pentru trezire cu aromă de cafea proaspătă.

Găsește și tu acest aparat aici, dar și multe altele.

Folosește apă de calitate

Deci, nici vorbă de apă de la robinet. Doar nu vrei să-ți bei cafeaua cu iz de clor. Folosește apă plată, îmbuteliată, pe care o bei de obicei, astfel încât aroma să fie una plăcută.

Adaugă spumă de lapte

Nu, nu e nevoie de alt aparat. E suficient un borcan, în care să adaugi fix cât lapte ți-ar trebui pentru spumă. Ai grijă, să nu depășească jumătate de borcan că nu o să mai aibă loc spuma. Odată pus laptele în borcan agită-l preț de 30 de secunde. Îndepărtează capacul, pune borcanul în cuptorul cu microunde și încălzește-l alte 30 de secunde. Spuma se va ridica deasupra laptelui. Scoate spuma din borcan și pune-o deasupra cafelei.

! E de preferat să folosești lapte gras sau chiar smântână pentru frișcă.

Adaugă scorțișoară sau vanilie

Ce-ar fi cafeaua fără o aromă? Ei bine, dacă ești din genul celora cărora le plac cafelele cu arome, atunci consideră să adaugi 1-2 picături de extrac de vanilie sau un vârf de cuțit de scorțișoară. Îți garantez că gustul va fi unul deosebit!

 

Nu-i așa că nu e greu?

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*