Soluții pentru un dormitor mic

Stai într-o garsonieră sau într-un apartament care are camerele foarte mici? Ei bine, eu știu cu ce te confrunți, căci sunt fix în situația în care încerc să fac spațiu acolo unde nu-i. Am apelat la trucuri în ceea ce privește zugrăveala, în sensul că am folosit linii și accente de vopsea, așa cum citisem că ar funcționa în cazul aș dori să dau mai multă amploare unei camere mici. Totuși, nu pot spune că efectul a fost cel dorit.

De aceea, am decis să schimb câte ceva la capitolul mobilă. În primul rând, am schimbat patul. E drept că cel anterior era unul vechi, care oricum nu mă mulțumea, dar faptul că ocupa atât de mult spațiu din dormitorul meu a fost factorul decisiv în a-l schimba. M-am orientat, bineînțeles, spre canapele extensibile. De ce? Păi, pentru că se pot strânge și, prin urmare, elibera destul spațiu. Înainte, patul meu ocupa 70% din cameră. Acum, însă, am loc de mișcare și mă simt mult mai confortabil în camera respectivă.

M-am uitat înainte, desigur, și de un pat dormitor care să ocupe mai puțin spațiu, însă am realizat că niciunul nu e suficient de mic încât să mă simt confortabil în el, dar și să ocupe puțin loc în cameră. Am luat, însă, odată cu canapeaua extensibilă și un pat pliant, pe care să-l am la nevoie, în caz că am vreo rudă sau vreun prieten care vrea să rămână peste noapte la mine.

Ce-am mai făcut pentru a elibera spațiu? Am schimbat draperia! Am renunțat la cea monotonă, de culoare închisă, și am ales una într-o culoare vie, care să fie pata de culoare din cameră, dar care să și binedispună.

Am optat și pentru multe pernuțe decorative. De toate formele și culorile, astfel încât atunci când canapeaua e strânsă să fie cochetă și primitoare. Și trebuie să recunosc că toți care mi-au intrat în casă recent mi-au lăudat ideea.

Am schimbat tablourile mari cu unele mici. Aveam unele care ocupau doi dintre cei pereți, așa că am decis să le schimb cu unele mai mici și cu culori mai vii. Așa se face că am ales unele cu un desen floral, asortate la draperie și la cuvertura de pe canapea.

Într-un colț, am ales să pun o vază masivă cu flori artificiale, care imită florile de câmp. Am exclus, desigur, orice altă piesă de mobilier din cameră, păstrând o noptieră pe care am o veioză, o măsuță de cafea, un dressing în două uși, și canapeaua. Televizorul l-am prin direct de perete, pentru a face și mai mult spațiu în cameră.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*