Soluții la îndemâna oricui pentru a scăpa de balonare

Eviți să porți haine mulate, căci ești constant balonată? Ești permanent indispusă din cauza balonării? Atunci e clar că ai o problemă și că e timpul să-i dai de cap. Nu te speria, deși este dureroasă, balonarea are rezolvări simple. Și diverse. Tocmai de aceea, eu m-am gândit să fac un articol despre cum poți scăpa de balonare și despre cum să te simți mai bine în corpul tău.

În primul rând, e important de știut că balonarea este cauzată în pricipal de către obiceiurile alimentare dezordonate. Fie ai mâncat la o oră nepotrivită, fie ai combinat unele alimente care nu au viață bună împreună, fie organismul tău nu le tolerează pur și simplu.

În al doilea rând, este de notorietate faptul că unele legume și fructe provoacă balonarea. Astfel, fasolea, lintea, mazărea, năutul, varza, ridichiile, gulia, pazul, conopida, castraveții, vinetele, cartofii, prunele, curmalele, mustul, sucul de mere sunt ”vinovate” de așa ceva dacă le-ai consumat.

Și unele alimente consumate în cine știe ce cantități sau combinații au același efect: pâinea, dulciurile concentrate, lactatele grase sau preparatele care abundă în grăsimi. Până și stilul de a mânca poate cauza balonarea. De aceea, trebuie să ai grijă să mesteci bine fiecare aliment pe care îl consumi.

În fine, hai să vedem ce poți face în cazul în care te confrunți cu această problemă!

  • Ceai de salvie. Este cunoscut drept un ceai care tratează colitele, indigestia și balonarea. Așadar, trei căni pe zi de ceai de salvie ar trebui să rezolve problema balonării. Se poate consuma infuzie de salvie sau se pot mesteca, pur și simplu, frunze proaspete cu rol gastroprotector, pentru relaxarea mușchilor stomacului, stimularea secreției bilei și expulzarea toxinelor din organism. Poți, desigur, consuma și un alt ceai care are acest rol, dacă cel de salvie nu e pe placul tău. Ceaiul de ghimbir sau cel de oregano sunt la fel de bune în acest sens.

Consumă 3 căni pe zi de ceai de salvie

  • Evită băuturile carbogazoase. Cea mai la îndemână soluție de a scăpa de balonare este să corectezi obieceiurile alimentare nesănătoase. Încearcă, așadar, să eviți alimentele și băuturile care te afectează. Sifonul, apa minerală, sucurile și berea trebuie evitate de persoanele care au probleme cu balonarea. Important de știut este și că lichidele nu trebuie consumate în timpul mesei.
  • Mestecă bine alimentele. Oricât de grăbit ai fi, hrana trebuie mestecată bine. Atunci când mănânci asigură-te că ai măcar 20 de minute pentru asta. Hrana nemestecată bine duce la balonare.
  • Mișcare. Încearcă să mergi măcar o oră pe jos, zilnic. Sari peste o stație de autobuz, fă un drum matinal până în parc, sau unul spre seară… orice funcționează pentru tine și implică mișcare. Este dovedit științific că mișcarea face bine la digestie.Mergi măcar o oră pe jos, zilnic
  • Clismă. Dacă ești balonată de mai mult de trei ori pe săptămână, e recomandat să apelezi la clismă.
  • Băi de șezut. Umple cada cu apă rece în așa fel încât să ajungă în zona abdomenului. Dacă simți nevoia, acoperă-ți partea de sus a corpului cu o pătură pentru a te încălzi. Am auzit că astfel de tratament este unul chiar util, însă ar fi bine să citiți mai mult despre acest concept înainte de a trece la fapte.
  • Dacă nu ai timp să faci mișcare, atunci poți opta pentru un masaj în regiunea abdominală. Urmărește pe Youtube video-uri în care îți sunt arătate mișcările potrivite și treci la acțiune.
  • Exerciții de respirație. Și-n acest sens există video-uri pe Youtube, așa că mai întâi vizionează câteva clipuri despre cum să faci mai exact aceste exerciții.

Voi ce remedii ați încercat până acum? Și care au dat rezultate?

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*