5 parfumuri pe care le-am avut și pe care le-aș cumpăra din nou

Mi se întâmplă des să leg un miros de o amintire dragă. Asta, mă face, de regulă, să cumpăr iar și iar unele parfumuri, deși, desigur, și mie îmi place să descopăr cât mai multe esențe noi. Le cumpăr imediat cum s-au terminat, căci simt că mă reprezintă și că de fiecare dată când mă dau cu ele mă duc cu gândul la momentul ”x” sau la momentul ”y”. Vacanța în doi din Anglia, vara nebună cu fetele în Vama Veche, ultimii ani la liceu și tot așa. Ați înțeles voi. Care sunt acelea? Ei bine, iată…

Calvin Klein

L-am mirosit prima oară la sora mea și mi-a plăcut. Dar ce spun eu, mi-a plăcut atât de mult încât i l-am sustras. Mă dădeam cu el în fiecare zi, înainte să plec spre liceu. Așa se face că ori de câte ori mă dau cu parfumul ăsta mă duce cu gândul la ultimul an de liceu, la escapadele în parcul de lângă și la alte amintiri cu iz adolescentin. Ah…!

Guess

Pe acela l-am descoperit de curând, însă deja sunt la a treia sticluță. Pur și simplu, nu mă pot sătura de el. Este un parfum cu note florale și lemnoase, cam dulce, ce-i drept, însă care m-a cucerit instant. Iar faptul că-l găsesc pe acest site la prețuri modice, e un plus pentru care îl tot achiziționez.

Paco Rabanne

Și al său ”Lady Million”. Și iubirea față de acest parfum datează de ceva ani. L-am primit, inițial, într-o versiune mini, însă mi-a plăcut atât de mult încât a doua zi m-am dus să-mi achiziționez variantă extinsă. Recunosc, eu folosesc mult parfum, de regulă, însă în cazul acestuia nu trebuie să pulverizez decât o dată pentru a-l simți cel puțin jumătate de zi.

Nina Ricci

Dragostea mea pentru Nina Ricci datează încă din 2006. Desigur, prin ianuarie 2013 au schimbat versiunea inițială, cu una și mai fructată, însă eu am rămas fidelă. Și acest parfum persistă și n-are nevoie de pulverizare excesivă, căci este unul foarte dulceag.

Bulgari

Și de acest parfum mă leagă o istorisire specială. Se-ntâmpla prin 2008, când am mers la cumpărături pentru majoratul prietenei mele. Long story short – l-am văzut, mi-a plăcut și l-am cumpărat. Din nefericire pentru prietena mea, n-a mai ajuns la ea. Din fericire pentru mine, a rămas la mine. Ea s-a trezit cu un buchet imens de trandafiri, iar eu am rămas veșnic îndrăgostită de acest parfum.

Voi aveți astfel de amintiri ”olfactive”? Dacă da, ce parfumuri vă leagă de amintiri dragi?

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*