5 motive să nu te lași de băut cafea

Espresso, cappuccino, cafea cu lapte, americană, cafea… cafea! Ce-ar fi viața fără ea? E drept că cei mai mulți dintre băutorii de cafea nu au nevoie de prea multe motive pentru a consuma această licoare magică, însă dacă există printre voi aceia care se gândeau să renunțe la ea, din diverse rațiuni, iată câteva motive pentru care ar trebui să o consumați în continuare, liniștiți!

Am tratat într-un articol anterior dacă această băutură este prietenul sau inamicul organismului uman, așa că nu am de gând să reiau acele idei. În schimb, vreau să enumăr câteva motive serioase pentru care cred că nu ar trebui să renunțați la ea. Iată-le!

1. E bogată în antioxidanți

Numărul 1 ca sursă de antioxidanți sănătoși este cafeaua. Ce vreau să spun prin asta? Faptul că dacă vreți să țineți o dietă, cafeaua face mare parte din treaba voastră. Știți voi cum, facilitează digestia…

2. Diminuează stresul

Știm cu toții că stresul este inamicul sănătății, așa că dacă există o modalitate atât de simplă pentru a-l combate, de ce să nu apelăm la ea?! O singură ceașcă și sigur zâmbetul va lua locul acelor riduri de pe frunte! Deci, ce servim? Cappuccino, espresso sau cafea simplă? La ibric sau folosim acele aparate magnifice numite espresoare de cafea, care ne fac viața mai frumoasă?

3. Protejează ficatul

Cafeaua ajută la detoxifierea organismului. Cu cât bei mai mult, cu atât scade riscul de ciroză. Tot ce conține cafeaua funcționează ca un filtru pentru ficatul nostru. Te-am lămurit? Desigur, trebuie să avem grijă un pic la dozajul zilnic și la numărul lingurițelor de zahăr. Să fiți cumpătați, așadar!

4. Luptă împotriva cancerului de piele

Da, s-a demonstrat că persoanele care beau între una și trei cești de cafea pe zi sunt mai puțin predispuși să se îmbolnăvească de cancer de piele decât persoanele care nu beau. Nu știu despre voi, dar pentru mine ăsta este un motiv de bun să continui să o beau.

5. Capeți energie

Niciun secret pentru nimeni că licoarea minunată te energizează. Așa că dacă ești în continuare de ”energizant” pentru a face sport, o cafea băută cu jumătate de oră înainte ar trebui să fie fix ce-ți trebuie. Nu mă crezi? Încearcă!

Deci, te-am convins?

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*