Viata sexuala la 35 de ani

Viata sexuala la 35 de ani Am ajuns să dezbat acest subiect după ce am citit un studiu conform căruia una din patru femei peste 35 de ani nu mai face sex. Deloc. Recunosc, m-am cam blocat, în contextul în care de obicei toate studiile arată că odată cu înaintarea în vârstă, viaţa sexuală este una plină de împlinire, având în vedere că atât femeile, cât şi bărbaţii ajung la o maturitate sexuală. Deci, cumva toate aceste informaţii se cam bat cap în cap. Aşa că am căutat pe mai multe forumuri şi am aflat ce obstacole întâlnesc persoanele de această vârstă în planul amoros, dar şi ce avantaje există în cazul celor activi sexual la 35 de ani.

Viata sexuala la 35 de ani: Modificări

Este adevărat că odată ce te îndrepţi spre vârsta mijlocie trupul tău se schimbă, însă şi modificările acestea pot îmbunătăţi viaţa sexuală. Să luăm de exemplu, nivelul hormonilor. Odată ajunşi la 35 de ani se presupune că hormonii s-au mai potolit şi nu mai zburdă ca la 20 ani, astfel încât te poţi bucura în tihnă de o partidă de sex. Totodată cu înaintarea în vârstă se acumulează şi experienţa, care de multe ori poate ajuta ca o partidă banală să se transforme într-una senzaţională. Nu mai e ca la 20 de ani când încercai ce-ţi place, acum ştii unde trebuie să ajungi şi, mai ales, cum.

Viata sexuala la 35 de ani: Încrederea în sine

Ai trecut de temerile puerile în legătură cu aspectul corpului tău, acum eşti o femeie care se acceptă pe sine şi care ştie ce are de oferit, iar partenerul de lângă tine sigur va observa acest lucru. Nu mai este niciun secret că bărbaţii sunt încântaţi de femeile care debordează de feminism şi de siguranţă de sine. În plus, o femeie sigură pe sine şi cu o oareşcare experienţă poate vorbi deschis despre preferinţele sexuale astfel încât partida sexuală să fie una extrem de reuşită.

Viata sexuala la 35 de ani: Disfuncţii sexuale

Din păcate, trebuie să vorbim şi de acest lucru. În zilele noastre, aceste disfuncţii sexuale apar la oameni tot mai tineri. Cauze? Tensiunea arterială, bolile cardiace, obezitatea, nivel ridicat de colesterol. Desigur, există cauze şi pe plan psihologic: depresia, stresul, anxietatea, experienţe sexuale nereuşite, probleme în cuplu. Toate acestea pot favoriza apariţia disfuncţiilor sexuale. Printre cele mai evidente simptome ale disfuncţiilor sexuale se numără lipsa erecţiei la bărbaţi, lipsa apetitului sexual la femei.

Stresul şi oboseala ucid dorinţa sexuală

Da, la 35 de ani, indiferent de sex, persoanele întâmpină aceste două mari probleme. Stresul cauzat de problemele profesionale sau oboseala cauzată de treburile casnice ajung să ucidă dorinţa sexuală.  Încercaţi să nu picaţi în această capcană. Ce se întâmplă la serviciu să rămână acolo, iar ceea ce se întâmplă acasă să dispară pentru câteva ore pentru a vă bucura în tihnă de o experienţă sexuală pe care o meritaţi cu prisosinţă.

Frecvenţa experienţelor sexuale scade

Într-adevăr, studiile arată că frecvenţa cu care persoanele de peste 35 de ani fac sex este una redusă. Însă, dacă acest lucru se întâmplă nu înseamnă că şi calitatea sexului scade. La această vârstă, sunteţi capabili să percepeţi un act sexual aşa cum se cuvine şi să-i acordaţi atenţia şi răbdarea necesară. Mai rar nu înseamnă mai prost.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*