Reguli de neîncălcat în iubire

Știți, lumea chiar ar fi mai frumoasă și mai fericită dacă ar exista câteva reguli de care toți am ține cont. Știu, este idealistic și greu de realizat, însă haideți să facem un exercițiu de imaginație și să ne gândim ce lucruri ne-ar plăcea să ni se întâmplă, și ce lucruri am vrea să le schimbăm în comportamentul nostru față de alții. Încep eu

  1. Să te ții de promisiune. Este așa ușor să promiți luna și stele însă, e atât de greu să duci la capăt promisiunea făcută. Totuși, nimic nu e mai dureros pentru cel de lângă noi ca o promisiune încălcată, de aceea poate că ar trebui să facem un efort să îndeplinim orice promisiune pe care o facem.
  2. Să argumentezi fără să acuzi. De multe ori, ajungem să susținem o idee prin a blama o alta, a interlocutorului, care de altfel se cam traduce cu lipsa de asumare. Ar fi ideal dacă am reuși să ne argumentăm poziția, fără a trage în jos ceea ce susține celălalt.
  3. Ascultă fără să întrerupi. Pfu de câte ori mi se întâmpla asta. Și sunt sigură că și vouă. Nimic nu este mai enervant decât să vorbească cineva peste tine. Oameni buni, nu mai faceți asta! Mai ales în cuplu! E total nepoliticos și dai dovadă de dezinteres față de persoana care se află în fața ta.
  4. Dă fără să ceri înapoi. Și aici mă refer la orice, de la un sfat până la obiecte materiale. Nu e normal să te agăți de așa ceva. Dacă vrei/simți să dăruiești ceva ar trebui să o faci și fără să-i ceri celui de lângă tine să facă același lucruri.
  5. Nu te mai plânge. E clar că sunt unele lucruri pe care partenerul le va face în relația voastră și pe care nu le tolerezi, însă dacă te plângă secundă de secundă de acel lucru n-ai să rezolvi nimic. Unele lucruri se dezvață foarte greu, așa că ai rîăbdare cu persoana iubită. Sunt sigură că dacă te iubește, va ajunge să-și respecte doleanțele.
  6. Iartă fără să te răzbuni. De fapt, cred că trebuia să încep cu asta. Mi se pare cea mai importantă regulă într-o relație sănătoasă. Situația este așa: ori ierți și mergeți mai departe, ori nu ierți și vă despărțiți. Dacă ierți și amintești/faci apel la acele lucruri non-stop nu mi se pare că ai iertat nimic, ci doar că ai trecut cu vederea în ziua respectivă.
  7. Ai încredere. Este poate cel mai greu lucru de făcut, mai ales când s-a întâmplat ca persoana iubită să-ți trădeze o dată încrederea. Cu toate acestea, o relație fără încredere nu poate exista. E ca și cum ai sta de pază non-stop. Sunt sigură că o astfel de situație nu l-ar ajuta nici pe el să-ți redobândească încrederea și nici pe tine, care ai sta cu sufletul la gură de fiecare dată.

Mda, cam astea mi-au venit acum în minte, dacă simțiți nevoia să completați lista vă aștept în secțiunea de comentarii! Peace!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*