Îndrăgostită de un bărbat mai tânăr

Portrait of smiling mature woman

”Am 60 de ani și sunt căsătorită de o veșnicie. Nu ne-am potrivit, însă am ajuns la vârsta asta împreună. Întotdeauna au existat mici discuții între noi, pe care nu le-am soluționat nicicând. Viața noastră sexuală nu a fost niciodată grozavă, însă acum e inexistentă. Și nici măcar nu mai petrecem timp împreună, fiecare își vede de-ale lui, mai ales că acum și copii noștri au crescut și au plecat la casa lor.

Problema este că m-am îndrăgostit de alt bărbat. Ne-am plăcut din start. El este inteligent, calm, amabil, încrezător în forțele proprii, și extrem de atent la nevoile mele. Însă, este un părinte singur (nu știu povestea întreagă), pare să aibă probleme cu banii și e mult mult mai tânăr decât mine.

Mă entuziasmez de fiecare dată când îl întâlnesc, mai ales că se întâmplă rareori. Însă asta mă face să mă simt mult mai tânără. Ne întâlnim la câte un pahar, însă niciodată singuri. Mi-aș dori să petrec mai mult timp cu el și să ajung să-l cunosc mai bine, însă nu este posibil.

Trezește în mine dorințe pe care le credeam uitate. Și și el pare să aibă sentimente față de mine. Este destul de afectuos cu mine și cred că-l interesez sexual. Simt mereu tensiune sexuală între noi. Însă cum nu a făcut nicio mișcare până acum, nu știu dacă o va face vreodată.

Am plecat într-o vacanță, departe de el, câteva săptămâni. Mi-am zis că trebuie să-l uit. Din păcate, când l-am revăzut mi-am dat seama că sentimentele mele pentru el sunt tot acolo. De fapt, totul s-a amplificat. Dorința de a-l avea era din ce în ce mai mare.

Mă tem că dacă îi mărturisesc ce simt pentru el va părăsi grupul din care facem parte amândoi și voi pierde ocazia să-l mai văd. Însă, dacă aflu că sentimentele lui sunt reciproce, aș vrea să fiu cu el. Cu toate acestea, dacă vom face acest pas o să fiu învăluită de vină.

Așadar, ar trebui să-i spun ce simt pentru el? Sunt cumva o babă nebună? Simt nevoia să vorbesc cu cineva despre asta, însă știu că o să ies rănită dintr-o astfel de discuție.”

Este mesajul pe care o femeie de 60 de ani l-a postat pe un cont de socializare. Și mă bucur să văd că cineva a găsit de cuviință să-i ofere un ajutor. Iată răspunsul unui psiholog!

5127

”E păcat că simți că nu ai putea să vorbești cu nimeni despre asta, căci așa poate ai fi descoperit că nu ești singura dintre prietenii tăi care trece prin așa ceva. Poți avea surprize, să știi. Însă e ok să fii grijulie cu persoana căreia ai vrea să te destăinui. Trebuie să fie o persoană de încredere, să altfel o să fii vulnerabilă.

E într-adevăr sensibil acest subiect, mai ales când e vorba de persoana ta. Cu toate acestea, ar fi bine să mergi la un cabinet psihologic, unde să povestești tot ce ți se întâmplă.

Îmi pari o persoană sensibilă, dar să nu crezi că asta înseamnă un lucru rău. Mă întreb, totuși, ce-ai simți dacă soțul tău ar scrie o astfel de scrisoare deschisă? Ușurată sau trădată?

Vezi tu, ceea ce te încântă la acest nou bărbat din viața ta este în directă legătură cu ceea ce lipsește în mariajul tău.

Mă tem că lucrurile care îți lipsesc în mariaj duc la crearea unor fantezii nerealiste. Vezi și tu că nu te imaginezi făcând orice cu acest nou bărbat (mergând la cumpărături, făcând curat în casă). Ci doar lucruri sexuale.

Și mai cred că să ai fantezii nu e deloc greșit. Însă, mă întreb dacă ai mai simțit aceste lucruri înainte sau sunt noi pentru tine. Sau dacă te-ai simțit atât de puternic atrasă de alt bărbat. Problema cu fanteziile este că uneori iau locul vieții reale și devin greu de suportat.

Adică, să ne înțelegem. Nu încetăm să avem fantezii cu alți oameni atunci când ne căsătorim. Însă, e de stabilit câte dintre ele putem să le satisfacem în căsnicia noastră.

Cred cu tărie că pașii dinspre noul bărbat din viața ta duc involuntar la soțul tău.

De aceea, cred că există clar o șansă ca tu și soțul tău să vă reînviați căsnicia. Poate că în acest moment pare imposibil, mai ales că pare că nu prea știți să comunicați și cu toții știm ce înseamnă o comunicare slabă într-o relație. Mai cred că acest nou bărbat din viața ta a sosit tocmai pentru a-ți aminti de ce ești capabilă.”

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*