De ce există ceartă în cuplu?

beautiful young couple sitting on a sofa

În primul rând e cinstit să spunem că nu există cuplu care să nu se fi certat vreodată. Mai în glumă, mai în serios, e normal să existe și astfel de momente într-o relație. Desigur, de dorit ar fi ca ele să fie cât mai rare, dar cum nu întotdeauna putem să controlăm situația ajungem și la ceartă. Haideți să aflăm, așadar, care sunt cele mai frecvente motive pentru care ne certăm cu partenerul!

1. Gelozia. Atunci când gelozia depășește anumite bariere și devine obsedantă, e normal ca unul dintre parteneri să cedeze. Adică, la început e tolerabilă și chiar dorită, având în vedere că trădează o oarecare afecțiune, însă pe parcurs devine toxică și chiar poate face foarte mult rău unei relații. De fapt, sunt destul relații care s-au încheiat după scene repetate de gelozie nejustificată.

2. Jignire. Oricât de neintenționată ar fi, o jignire rămâne o jignire. Nu poți arunca cu vorbe neplăcute și să te aștepți ca totul să fie roz între voi. E clar că pornind de la un astfel de moment, nu prea gândit, se poate ajunge la o ceartă în toată regula. Una care poate să cauzeze chiar și o ruptură între parteneri.

3. Îngrădirea. Este normal ca orice decizie să fie luată astfel încât să nu-l lezeze pe celălalt, dar când se lasă cu interdicții nu mai este ok și e normal să se creeze frustrări. Nu e normal să-i interzici ceva partenerului tău doar din simplu motiv că nu-ți convine ție. E ok să-l pui în temă cu ce nu ești de acord, și să vedeți dacă puteți schimba ceva. Dar mai mult de atât, NU!

4. Frecvența cu care faceți sex. Este normal ca unul dintre parteneri să-și dorească să facă mai mult sex decât celălalt, și e normal ca acela să fie bărbatul. Nu mai este ok dacă se ajunge la pressing din partea lui, și nu e normal dacă își schimbă atitudinea vizavi de relația voastră doar pentru că o partidă de sex este refuzată.

5. Bugetul casei. Dacă stați împreună deja, știți ce înseamnă să aveți banii la comun. Ei bine, din păcate, mulți ajung la ceartă din acest motiv. Cineva aduce întotdeauna mai mulți, iar asta înseamnă un reproș făcut partenerului. O relație deloc sănătoasă, dacă se ajunge în acest punct.

6. Prietenii. Nu de puține ori am auzit că unii s-au despărțit din cauza prietenilor unuia dintre parteneri. Ori se întâmplă ca prietenii să uite că prietenul lor are o relație și-l ”corup” la tot felul de experiențe, ori se bagă cu bocancii în viața lui dându-i tot felul de sfaturi. Desigur, aici vina îi aparține celui care pleacă urechea la ei sau care acționează așa cum îi dictează altcineva.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*