5 obiceiuri la care să renunți dacă vrei să ai succes în viață

Te-ai întrebat vreodată de ce nu ies lucrurile așa cum te-ai așteptat? De ce, dacă urmărești niște pași anume, nu ajungi acolo unde îți dorești? Ei bine, dacă aceste întrebări ți-au apărut vreodată în mine, atunci acest articol e pentru tine. Pentru că-n cele ce urmează o să-ți enumăr cinci obiceiuri negative care te trag în jos, atrăgând după ele eșecul. Ești curios? Iată la ce mă refer!

#1 Renunți prea repede

De câte ori n-am văzut oameni cu potențial care, însă, renunță să lupte pentru visul lor mult mai devreme decât e cazul. Doar pentru că o piesă din puzzle lipsește, nu înseamnă că n-ai ce trebuie pentru a ajunge acolo unde ți-ai fi dorit. Pe site-ul andreiursachi.eu o să găsești un specialist care te poate ghida în această aventură. El te poate ajuta să ajungi un antreprenor de succes, dacă asta e ceea ce-ți dorești. Andrei este omul care până la vârsta de 25 de ani a dezvoltat șase afaceri, cea mai mică dintre ele având o cifră de afaceri de peste 100.000 de euro. Impresionant, nu?

#2 Te înconjori de oameni nepotriviți

Știi celebra zicală ”Spune-mi ce prieteni ai, ca să-ți spun ce fel de om ești”? Ei bine, e pe cât se poate de adevărată. Din fiecare grup din care facem parte împrumutăm anumite lucruri. Uneori, sunt bune și constructive, alteori nu chiar. Amintește-ți cum ați început să fumați. Dar când te-ai îmbătat prima oară? Nu-i așa că de fiecare dată s-a întâmplat la sugestia altcuiva? E un exemplu banal, desigur, la acest nivel al vieții nu vorbim despre astfel de obiceiuri asupra cărora acum putem discerne. Însă, gândește-te cât de bine ar fi să nu ai oameni ”toxici” în jurul tău, care să-ți altereze ”zen-ul”.

#3 Nu mai tegiversa

Cred că noi, românii, suntem oamenii lui ”lasă pe mâine”. Am auzit de atâtea ori această replică, încât deja mi se pare anormal când cineva din jurul meu spune ”acum mă apuc de treaba x”. E drept, e atât la îndemână să amâni atunci când nu sunt toate condițiile propice în a realiza task-ul x, însă ia gândește-te câte ai fi realizat până acum dacă ai fi pus în aplicare toate ideile care ți-au venit, la momentul potrivit!

#4 Pornește-te la drum, chiar dacă ai teamă de eșec

Nimeni, nicicând, nu-ți poate spune că lucrul x va funcționa 100%. Însă, dacă nu vei încerca, lucrul respectiv va eșua 100%. Deci, ce preferi? Să-ncerci și să vezi dacă iese sau să abandonezi din start și să rămâi cu ideea că tu „nu poți”, ”n-ai succes”, ”nu-ți iese”, ”e o idee rea”, etc?

#5 Învață să apreciezi

Asta e strâns legată de punctul 4, dar și de punctul 1. Ni se întâmplă, din când în când, ca lucrurile pe care ni le-am propus, să nu iasă așa cum ne-am dorit. Ce e de făcut în cazul ăsta? Să renunți și să percepi că totul a fost un eșec sau să continui și să vezi dacă mai e vreo șansă? Te-ai gândit vreodată că poate până în punctul în care ai ajuns au fost niște reușite? Te-ai gândit să te bucuri de ele, deși n-ai ajuns la rezultatul dorit? Ei bine, eu tind să cred că atitudinea asta te-ar ajuta să ajungi mai aproape de succes! Apreciază ceea ce obții, indiferent care a fost scopul final, noi, oamenii, oricum tindem să ne punem obiective de neatins, tocmai că, uneori, ne e frică de succes!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*